Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hétfőn birtokba vehetik a Rotary-sétányt

Utolsó fejezetéhez érkeztek a Szőnyi utcától a Szentkirályi utcáig tartó Rotary-sétány munkálatai, május 2-án este mintegy másfél millió forint értékben kikerültek a támogatók által felajánlott padok. Szám szerint 11 darab és az információs táblák egy részét is elhelyezték. A nemzetközi jótékonysági szervezet hódmezővásárhelyi csoportja még tavaly kezdett neki a kialakításnak, amely nemcsak esztétikája miatt érdemel figyelmet, hanem azért is, mert fontos környezetvédelmi funkciókat lát majd el. A parkot hivatalosan a vásárhelyiek május 9-én 18 órától vehetik birtokba.

Szorgos tüsténkedésnek lehettek tanúi május 2-án este a Szőnyi és a Szentkirály utcák között élők és az arra közlekedők, ugyanis az ide szánt ülőalkalmatosságok megérkeztek és a helyükre kerültek. A vásárhelyi Rotary Club támogatói felajánlásnak köszönhetően másfél millió forint értékben, összesen 11 padot kapott.

A tagság jó része összejött, főleg a férfiak és a helyére vitték a padokat, rögzítésük a következő napokban történik meg és felszerelték a padokra azokat a kis táblácskákat, amelyek a megörökítik egyrészt a Rotary jelenlétét, másrészt az adományozók nevét is. Ezeket a munkálatokat végezték el kalapáccsal, fúróval, öntapadóval, minden szükséges egyébbel, mondta a Vásárhelyi TV-nek Antalóczy Tibor, a Rotary Club soros elnöke.

A terület tereprendezése még tavaly elkezdődött, amíg az időjárás lehetővé tette, új fákat, bokrokat, virágágyásokat telepítettek a kőfal ezen szakaszára. Kikerültek a beporzók tápanyag igényét biztosító rovarhotelek és számos faj megtelepedését segítő madárodúk is, most pedig az első információs táblák is.

Ez egy olyan mintasétány lesz, amit úgy szeretnének megvalósítani, hogy majdnem önfenntartó legyen, nagyon kevés gondozást igényeljen. Ezt a célt szolgálja az is, hogy tájékoztató táblákat tettek ki, amelyek elmondják, milyen növényekkel, milyen állatokkal lehet itt találkozni, milyen növénytársulások valósulnak meg, mondta Antalóczy Tibor.

Jövő hétfőn, este 18 órakor ünnepélyes keretek között átadja a Rotary Club a parkot a vásárhelyieknek.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!