Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay szerint a kormány nem tud megküzdeni az elszigeteltséggel és a gazdasági problémákkal

A Fidesz két-három éven belül meg fog bukni, részben a külső elszigeteltség, részben pedig az anyagi nehézségek miatt – fejtette ki Márki-Zay Péter péntek este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Ehhez kapcsolódóan elmondta: mindannyiunknak készen kell állnunk, addig pedig azt kell biztosítani, hogy minimális visszaélés történjen. Ezeket dokumentálni kell, segítseni mindenféle ellenzéki megmozdulást, ,,egyfajta passzív ellenállás vagy békés, erőszakmentes ellenállás a feladatköre ma az igazi ellenzékieknek Magyarországon.“

A választásokat értékelve közölte, százszoros erőforrás-különbség volt, média, anyagi, megszólalási és jogi és minden egyéb tekintetben, éppen ezért nem demokratikus a jelenlegi rendszer. Ezt a helyzetet jobban demonstrálná, ha ellenzéki képviselők nem ülnének be a parlamentbe, ugyanakkor azt is megérti, hogy a pártok állami forrásból gazdálkodnak és szükségük van ezekre a pénzekre. Hozzátette: a parlamentben nem lehet elérni változást, ezt az elmúlt évek bizonyították.

A Mindenki Magyarországa Mozgalmat nagyon sok hátrány érte, amiért nem volt párt, valamint mivel Magyarországon nincs igazi, legitim európai néppárti tagpárt, két év múlva pedig európai parlamenti választások lesznek, be szeretné tartani a jobbközép embereknek tett ígéretét – indokolta, hogy miért akar pártot alapítani. A Mindenki Magyarországa Mozgalom egyébként teljes tisztújítást tart, új vezetőket választanak.

A hódmezővásárhelyi történésekről, – miszerint elvette dr. Kis Andrea alpolgármesteri feladatait, – elárulta, döntésének nincs köze ahhoz, hogy Kis melyik párthoz tartozik.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!