Elballagtak a Cseresnyés kollégistái

Két év kihagyás után újra megkondult a harang, felhangzott az énekszó és tanáraik kíséretével 20 diák ballagott végig a négyszintes épület folyosóján, hogy elbúcsúzzon középiskolai otthonától április 27-én a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumban – közölte Horváthné Ruzsa Anita igazgatóhelyettes.

A ballagási műsor során először a végzősök búcsúztak, akik az igazgatói beszéddel összefonódva kiemelték, mennyire nagy öröm az, hogy ők ballaghatnak, elballaghatnak, méltón búcsúzhatnak. Felelevenedtek a kollégium falai között és az azon kívül együtt megélt örömök, bánatok. A Cseresnyés-sziget lakói érzik és mindennapjaikban átélik, mit jelent a valahova tartozás közös élménye, a családi összetartozás, a közös múlt évtizedekre gyökeret adó muníciója.

A búcsúzó kollégisták különleges ajándékkal lepték meg a ballagókat: Kása Sándor, a 3D nyomtatás mestere egy szeretettel tervezett ballagási plakettet készített minden végzősnek, melyet az alkotóműhely 3D nyomtatói formáltak kézzelfogható emléktárggyá. Az ajándékokat maga a tervező adta át a ballagóknak.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium

A ballagási ünnepség legillusztrisabb része a díjátadás. Az idei tanévben Cseresnyés-díj kitüntetésben Tóth Klaudia részesült. Klaudia a 2017/18-as tanévben kezdte el tanulmányait az Arany János Kollégiumi Programban. A tanulmányi eredménye folyamatosan 4,5 fölött volt. A közösség legaktívabb tagja. Mindig lehet rá számítani. A közösségen belüli szervezéseken kívül a többiek tanulmányi eredményének javításában is folyamatosan segített. A diákönkormányzat munkájában aktívan részt vett. Tanáraival illedelmes, tisztelettudó. Társai elfogadják, elismerik. Magatartása példamutató. A kollégium értékeit, hírnevét tiszteletben tartja, tevékenységével gazdagítja. Klaudia megérdemelten foglalja el a Cseresnyés-díjasok sorai közt méltó helyét.

Kiváló tanulmányi munkájáért, kitartó szorgalmáért jutalomban részesült Idul Annamária, Idul Alexandra, Csik Vanessza és Almási Mariann.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés KollégiumFotó: Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!