Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Változatlanul 10 millió forinttal vállal részt a város a labdarúgó stadion üzemeltetéséből

A mai közgyűlésen megállapodást kötött az önkormányzat a városi stadion üzemeltetésének június 30-a utáni feltételeiről. Eredetileg évi 8 millió forint szerepelt az előterjesztésben, ezt évi 10 millióra emelték végül.

Megállapodott a városi stadion üzemeltetésének rá eső részében a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a HFC. A stadion használata 2022. június 30-ig érvényes jelenleg, ezt hosszabbították meg most újabb 3+2 évvel. Az eredeti előterjesztésben az szerepelt, hogy a város ehhez évi 8 millió Ft-tal járul hozzá.

Horváth Zoltán, úgy is mint a klub elnöke azt mondta, hogy az előterjesztést hétfőn kapta meg. Ebben az eddig 10 millió forintos összeg helyett már csak évi 8 millió szerepelt. Kifogásolta, hogy az előzetes egyeztetéseken nem erről volt szó szerinte. Elmondta, a fenntartási költségek megemelkedtek, és itt utalt a továbbfoglalkoztatott 4 ember fizetésére is, amely jelentősen nagyobb teher.

Ezen felül arról is beszélt, hogy számos beruházás, fejlesztés, ami üzemeltetéssel összefüggött, szintén kiadásokat jelentett. Ő amikor előzetesen egyeztetett, 12 millió forintot kért. Először éppen ezért azt kérte Horváth, hogy vegyék le napirendről a kérdést. Ráadásul azt is hozzátette, az előterjesztés hétfői megérkezése óta nem volt ideje erről az elnökséggel egyeztetni.

Márki-Zay Péter polgármester azt mondta, a város semmiképpen nem tud többet adni a fenntartásra. Szerinte a HFC olyan fejlesztéseket vállalt, amikkel a város üzemeltetési költsége csökken. A város abban érdekelt, hogy ráadásul folyamatosan csökkenjenek az üzemeltetési kiadásai, ráadásul szerinte ott vannak a csapat számára a TAO bevételek is. Mindemellett hozzátette, a HFC hasznos munkát végez a városban, elsősorban a sportolni vágyó gyerekek számára.

Dr. Kis Andrea alpolgármester azt is hozzátette, a város a sport-, és civil szervezeteknek szóló támogatásai során ugyancsak figyelembe szokták venni a HFC pályázatait.

Végül a felek abban állapodtak meg, hogy a város éves szinten 10 millió forintra visszaemeli az előterjesztéshez képest a fenntartási költséget, ezt Horváth Zoltán, az elnökséggel telefonon egyeztetve, elfogadta. A közgyűlés végül is erről döntött és fogadta el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!