Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay: nem politikai, munkáltatói döntés született

Márki-Zay Péter polgármester a mai közgyűlésen javaslatot tett dr. Kis Andrea alpolgármester megbizatásának visszavonására. A testület döntésének értelmében nem lett meg a szükséges minősített többség, ezért Márki-Zay Péter élve munkáltatói jogkörével, teljeskörűen megvonta az alpolgármestertől a feladatait.  Erről és döntésének okairól a polgármester közösségi oldalán adott tájékoztatást.

Márki-Zay azt írta: a ciklus hátralévő részéhez személyváltoztatásokra van szükség a hivatal vezetésében. Közlése szerint ezt a lépést a hivatalban és a vásárhelyi politikai közösségben régóta fennálló feszültség indokolta, de a közös választási siker érdekében a döntést április 3-a utánig halogatták. Természetesen Kis Andrea pártjának semmi köze az ügyhöz, a kormányzati visszaélések elleni küzdelem továbbra is mindannyiunk közös célja – tette hozzá.

A polgármester úgy folytatja, náluk demokrácia van, ennek köszönhetően a mai közgyűlésen egy szavazat hiányzott a megbízás visszavonásához. Emiatt élt a törvény adta jogkörével és Kis Andreától alpolgármesteri feladatait teljeskörűen megvonta. A döntéstől függetlenül Gyöngyösi Ferenc külön juttatás nélkül is segítséget nyújt a város vezetésében.

Bejegyzését úgy zárja: a következő 2,5 évben a vásárhelyieknek tett választási ígéretei betartására fog törekedni, amihez hivatali beosztástól függetlenül továbbra is mindenkinek a segítségére számít és azt hálásan köszöni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!