Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyi közétkeztetés: továbbra is javasolt az ételek beltartalmának és ízvilágának javítása

Új online rendszer bevezetését tervezi az önkormányzat, amin keresztül a szolgáltatás megrendelésére, lemondására és a térítési díjak megfizetésére nyílna lehetőség.

A törvény által biztosított széleskörű kedvezmények révén a gyermekek alig több mint harmadának kell fizetnie a térítési díj teljes összegét, és több mint 40 százalékuk teljesen ingyen étkezik , az óvodába járó gyermekek esetében ez az arány meghaladja a 92 százalékot – olvasható a vásárhelyi közétkeztetés jelenlegi helyzetéről készült beszámolóban, amiről holnapi ülésén tárgyal a városházi közgyűlés.

Az anyagban kitérnek arra is, hogy a jelenleg a szolgáltatónak – a Prizma Food Kft.-nek – 28 különféle diétát kell biztosítania mindösszesen 122 gyermek részére. Az önkormányzat március végéig 15 alkalommal ellenőrizte a tálalt ételeket.

Az ellenőrzési jegyzőkönyvek és az intézményi visszajelzések alapján a januárban induló mennyiségi reklamációk után az adagok mennyisége növekedett, azonban továbbra is javasolt az ételek beltartalmának és ízvilágának javítása – szögezik le a beszámolóban.

A jövőben újabb fejlesztéseket terveznek a szolgáltatás színvonalának növelése érdekében – többek között egy új online rendszer bevezetését, keresztül a szolgáltatás megrendelésére, lemondására és a térítési díjak megfizetésére nyílna lehetőség.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!