A polgármesteri illetményhez rögzítenék, ezzel közel kétszeresére emelnék a vásárhelyi képviselők tiszteletdíját

2014 óta havi százezer forint jár a hódmezővásárhelyi képviselő-testület tagjainak – a csütörtökön napirendre kerülő előterjesztés szerint a jövőben a polgármesteri illetmény 15 százalékát kapnák a városházi döntéshozók.

A vásárhelyi önkormányzati képviselők tiszteletdíját egy 2014-es helyi rendelet szabályozza megalkotása óta változatlan formában, vagyis havonta 100 ezer forint jár a városházi döntéshozóknak. A helyi jogszabály megalkotásakor, nyolc évvel ezelőtt a megyei jogú városok polgármestereinek illetménye az akkori köztisztviselői illetményalap 14-15-szöröse lehetetett, azaz legfeljebb 579 750 forint.

A vásárhelyi közgyűlés csütörtöki ülésén kerül napirendre egy előterjesztés, amely az eddigi gyakorlat helyett, amely a konkrét összeget jelöli meg a rendeletben, a mindenkori polgármesteri illetményhez rögzítenék a képviselői tiszteletdíjat. A javaslat alapján a városvezetői fizetés 15 százalékát kapnák a városházi döntéshozók május elsejétől.

Az Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy 2022-től megemeli a polgármesterek fizetését. A megyei jogú városok esetében egymillióról 1,3 millió forintra emelte a havi illetményt. Mindez azt jelenti, hogy – ha a többség a holnapi tanácskozáson jóváhagyja – a képviselő-testület tagjainak tiszteletdíja 195 ezer forintra emelkedik a jövő hónaptól.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!