Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megkezdték az új játékelemek kihelyezését a Népkerti játszótéren

A játszótér felújítási programban a Népkerti játszótéren végzik most az új játékelemek beépítését. Ezek a mostani munkálatok részei az önkormányzat játszótér-fejlesztési programjának. Hamarosan több játszótér is sorra kerül.

Megkezdődött az idei bruttó 40 millió forintos játszótérfejlesztés Hódmezővásárhelyen. A beruházás első napján a Népkertbe telepítettek új hintákat és mászókát. A fejlesztésben modern elemek, például mozgássérülteknek is biztonságosan használható hinták és baba-mama hinták kerülnek sok más vásárhelyi helyszínre is. A legnagyobb, 14 millió forintos játékelem egy hajó lesz a Népkertben.

Egyelőre azonban a kisebb gyerekek örülhetnek az első körben, mondta még a beépítési munkálatok közben Farkas Andrea, a a Városüzemeltetési Csoport csoportvezetője. Kihelyeznek fahintákat, homokozót, mókuskereket, libikókát, baba-mama hintát.

A nagyobb gyerekeknek szóló játékok a következő körben érkeznek. Ezeket a játszóelemeket, melyeket most telepítenek, vasárnap már tudják is használni, mondta Farkas Andrea, míg hamarosan több játszótérre is telepítenek elemeket. Elméletben 1 hónapon belül, nyár elejére minden játszótér használható lesz.

A régi és/vagy rossz játszóeszközöket elbontották, ezek helyett is új játszóeszközöket helyeznek ki. A Népkerti játszótéren egy régi csúszdával kapcsolatban hívták fel a figyelmet, hogy az nem játszóeszköz.

Próbáltak olyan eszközöket beszerezni, amelyek kevesebb karbantartást igénylnek, nem kimondottan fából vannak, hanem fa és fém felhasználásával. Az időazakos vizsgálatokat persze mindig elvégzik, tette hozzá Farkas Andrea.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!