Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Egy hónap alatt 26 millió forinttal nőtt a vásárhelyi-makói kórház adóssága

Közzétette friss kimutatását a Magyar Államkincstár. A március végi adatok szerint az egészségügyi ellátók tartozása 16,1 milliárd forint volt, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény tartozása 99 millió forint.

Februárban a kórházi adósságok 13 milliárd forintot tettek ki, míg januárban 8,7 milliárdot, tehát a növekedés mértéke némileg csökkent – derül ki a mai közlésből. Ebben viszont nincsenek benne az egyetemi klinikák kifizetetlen számlái, hiszen az orvosképző egyetemek tavaly augusztustól alapítványi formában üzemelnek, így a náluk felgyülemlő egészségügyi adósság kikerült az állami kimutatásból – jegyi meg az mfor.hu. Így többek között ezért nem ismert a szegedi klinikák helyzete.

Kiolvasható azonban a hódmezővásárhelyi-makói kórház tartozásállománya: a februári 73 millióról márciusra 99 millióra nőtt az adósság. Azaz egy hónap alatt 26 millió forinttal emelkedett. A megyéből még a szentesi intézmény adatai találhatóak meg: a Dr.Bugyi István Kórház tartozása februárban 112 millió forint volt, márciusban 200 millió.

A legnagyobb adós egyébként az Észak-Közép Budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő 1,338 milliárd forinttal.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!