Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Feloldották a látogatási tilalmat a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központban

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a COVID járvány miatti látogatási tilalmat visszavonta, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által 2022. 03. 17-én influenza járvány miatt elrendelt látogatási tilalom szintén visszavonásra került, így a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központban a látogatás 2022. 04. 21-től ismét engedélyezett, áll a Központ közleményében.

Mindezek ellenére azonban a látogatást az utasításoknak megfelelően, az alábbi szabályok következetes betartása mellett szükséges és fogják biztosítani:

  1. Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra. Így kérjük az adott beteghez naponta legfeljebb csak két látogató érkezzen! Amennyiben az adott napon a beteget már egy látogató 60 perces időtartamban, vagy két látogató 30-30 perces időtartamban már látogatta, másik látogató számára a látogatást aznap már nem engedélyezhetjük!
  2. A betegek védelme érdekében a látogatók az intézmény teljes területén, így az udvaron is, mindvégig kötelesek maszkot oly módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje!
  3. Amennyiben a látogatott beteg önállóan, biztonságos helyváltoztatásra képes, kérik, hogy látogatáskor szíveskedjenek a kórtermen kívüli területeket, kedvező időjárási viszonyok esetén, az intézmény udvarát előnyben részesíteni! Szabadtéri látogatás esetén nincs korlátozva a látogatók száma.
  4. Kérik, hogy a látogatás megkezdése előtt szíveskedjenek kezeiket a portánál és az épületek bejáratainál kihelyezett kézfertőtlenítő szerekkel fertőtleníteni!
  5. Kérik, hogy a jogszabályokban előírt védőtávolságot a betegekkel és a többi látogatóval szemben betartani szíveskedjenek!
  6. Kérik az alábbi látogatási idők pontos és következetes betartását:
  • Hétfőtől-szombatig:      16:30 – 17:00 óra között
  • Vasárnap:                      10:00 – 11:00 óra között
  • Ünnepnapokon a naptári napnak megfelelően!
  • Gyermekosztályon:      minden nap:   15:00 – 18:00
  • Sürgősségi betegellátó osztályon: Naponta, a 08.00-20.00 óráig terjedő időszakban folyamatosan, a műszakvezető orvossal történt előzetes egyeztetést követően, annak engedélyével.
  1. A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek nem látogathatók! Ez alól kivételt képeznek
  • a súlyos állapotban lévő beteg,
  • a kiskorú beteg
  • a szülő nő (vajúdás és a szülés alatt)

A beteg vallásgyakorlás céljából jogosult a kapcsolattartásra COVID-19 fertőzöttsége esetén is.

A fenti kapcsolattartáshoz szükséges engedélyt az osztályvezető főorvos, vagy az ügyeletes orvos adja ki. A kapcsolattartás ezekben az esetekben is csak egészséges, fertőző betegségtől mentes látogatóknak engedélyezhető. A látogatónak a COVID ellátó egységben a megfelelő védőfelszerelésbe be kell öltöznie.

  1. A látogatás nem sértheti más betegek jogait, a betegellátás zavartalanságát és a biztonságos betegellátást!
  2. Romlandó élelmiszert a páciensek részére behozni tilos!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!