Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Május végéig vásárolhatunk könyveket az Andrássyn

1908 után már csak egy antikvárium, mint könyvesbolt lesz Hódmezővásárhely belvárosában, legalábbis egyelőre. Bezár ugyanis a Líra Könyvesbolt. Az érintettek az okok között az emberek vásárlási szokásait, és a tram-train beruházás miatt eltűnő parkolóhelyeket jelölték meg. A kreatív igazgató szerint az, hogy a bevásárlóközpontokban vásárolnak az emberek, trendszerű.

Május végéig lesz nyitva a Líra Könyvesbolt az Andrássy úton, utána már csak a másik üzletükben vásárolhatnak olvasnivalót az érdeklődők. Nyáry Krisztián, a Líra Könyv Zrt. Kreatív igazgatója a Vásárhelyi TV-nek elmondta, hogy az Andrássy úton nem volt elég vásárló, Hódmezővásárhely nem tudott két könyvesboltot eltartani, az emberek inkább a Tesconál lévő üzletükben vásároltak, ami országos trand. Még akkor is, hogyha vannak olyan városok, amelyek elbírnak kettő vagy akár három üzletet.

Hódmezővásárhelynél közrejátszik Szeged közelsége, könnyű megközelíthetősége és az ottani széles választék is, mondta. Ezen felül nem kedvez a vásárlóknak az sem, hogy az Andrássy úton sok parkolóhely szűnt meg az utóbbi években, rendkívül nehéz a környéken autóval megállni. De más tényezőknek is fontos szerepük van, úgy, mint a bérleti díj, a munkavállalók fizetése, a logisztika. A nap végén pedig ezzel szemben áll a bevétel összege.

Az embereknek ennek ellenére van igényük a könyvekre. Ezt vallja a hódmezővásárhelyi, ám Angliában élő Papp Ágnes is, aki, ha hazajön, rendszeresen betér a könyvesboltba, mert mint mondta, ez egy nívós hely, ahonnan mindig sikerült beszereznie a ritkaságokat is. Az olvasás számára, mondta, egy életforma.

Nyáry Krisztián elmondta, a karantén időszak végét követően, amikor sokan rendeltek könyvet online, most nehéz időszak vár a könyvkiadókra. Egyrészt visszatért az élet, ismét lehet színházba, moziba járni, ez is visszaveti a forgalmat, valamint roppantul megemelkedett a papír ára is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!