Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Aláírták a csúszdapark építéséről szóló szerződést – akár már júliustól kipróbálhatják a vásárhelyiek

A kempingfejlesztés is sínen van: három érvényes ajánlat érkezett, egy debreceni cég a nyertes, velük május elején kötnek megállapodást.

– Két éves előkészítőmunka eredménye, hogy eljutottunk idáig. Mindenképpen megfelelő verseny mellett kívántuk azt a 2019-ben megfogalmazott célunkat elérni, hogy egyrészt új szolgáltatást kínáljunk a hódmezővásárhelyi fürdő vendégei számára, másrészt a három évvel ezelőtti 500 milliós működési ráfordítást, ami az önkormányzatot terhelte, 300 millió forintra csökkentsük. Reményeink szerint a növekvő forgalom lehetővé teszi, hogy a város számára még ennél is kevesebb pénzbe kerüljön a strand üzemeltetése, és az itt megspórolt összeget további fejlesztésekre fordíthatjuk – mondta lapunknak Márki-Zay Péter a kivitelezési szerződések aláírását követően.

A polgármester hangsúlyozta, a csúszdapark építése és a kemping fejlesztése is e célt szolgálja. A városvezető kiemelte, a városkártyával rendelkező vásárhelyiek kedvezményesen vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait. Elhangzott, hogy az érintett vállalkozásoknak noha négy hónapjuk van a csúszdapark kialakítására, ha a körülmények lehetővé teszik, már július elejére végezhetnek a munkákkal, így a nyári szezon nagyobb részében használhatják az 55 méter hosszú “Anaconda”, a 17 méteres “Családi” és a közel 9 méteres magasságból induló “Kamikaze” csúszdát a látogatók.

Ma három céggel állapodott meg a megbízó HVSZ Zrt. Mint arról beszámoltunk, a vasbeton műtárgyak tervezését és kivitelezését a vásárhelyei ALBAU-2001 Kft. nyerte el 30,8 millió forintos ajánlatával. A víztechnológiai és vízgépészeti munkákat a kecskeméti Kardos Uszoda- és Víztechnika Kft. kapta, melynek 65,1 milliós ajánlata volt a legalacsonyabb. A csúszdákat pedig a lengyelországi Katowicében székelő Amnon Polska Sp. szereli fel 80 millió forintért.

Katona Zsolttól, a Hód-Fürdő Kft. ügy vezetőjétől megtudtuk, a régi tanmedence körüli munkaterületet még ma átadják a kivitelezőnek. A másik futó projekt, a kempingfejlesztés kapcsán elárulta, arra a feladatra három érvényes pályázat érkezett, és már a bírálat is lezajlott: egy decemberi céggel kötnek majd szerződést a tervek szerint május első napjaiban.  

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!