Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Dobó-Bibó-Janáky: csökkent az illegális szemétlerakások száma

Jelentősen csökkent az illegális szemétlerakások száma a Dobó, Bibó és Janáky utcák által behatárolt területen, mióta térfigyelő kamerákat helyeztek ki a környéken. A lakossági bejelentések szerepe továbbra is fontos, azért, hogy távol tartsák azokat, akik szeméttárolónak tekintik a város szélén lévő területet.

Tavaly helyeztek ki 6 térfigyelő kamerát ezen a területen, ahol korábban rengetegen helyezték el illegálisan a kommunális hulladékot. A két és fél milliós beruházásnak köszönhetően ez már egyre kevésbé jellemző erre a területre.

Gyöngyösi Ferenc képviselő kezdeményezésére sikerült elérni, hogy itt legyenek kamerák, nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek Szilágyi Zsolt, a Közterületfelügyeleti Csoport vezetője. Korábban ezen a területen nagyon nagy mennyiségben illegális hulladékot raktak le, vagy közvetlenül itt, vagy innen közelítettek meg szántóföldi területet, mondta.

Szilágyi Zsolt kiemelte, hogy továbbra is fontos szerep jut a lakossági bejelentéseknek. A helyiek jelzéseinek és a kameráknak köszönhetően sokkal hatékonyabbak a felderítések, így a környék tisztább és élhetőbb lett az utóbbi hónapokban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!