Hadházy: a nyitóülésre sem szabad beülni a parlamentbe, ha bizonyos feltételek nem teljesülnek

“Szabad belépés a közintézményekbe, parlamenti vizsgálóbizottságot kisebbségből is lehessen indítani, és nagyon fontos a propaganda szempontjából, hogy konszenzussal kiválasztott vezető kerüljön a közmédia élére. Ha ez nincs, és elmegyünk a nyitóülésre, onnantól szerintem ráírhatják a homlokunkra, hogy kollaboránsok vagyunk” – szögezte le az ellenzéki honatya.

“Nem veszítünk a távolmaradással semmit. Egy ügyeletest be kell küldeni, aki elmondja az ellenzék véleményét. Aki azzal érvel, hogy bent kell maradni, abból leginkább az egyéni érdekek beszélnek, mert mondjuk azt gondolja, hogy jó szónok, és egy-egy beszólással kéthetente címlapra kerülhet, mondjuk, a 24.hu-n. Ezzel nem vagyunk előbbre, sőt inkább az történik, hogy legitimáljuk a rendszert” – tette hozzá Hadházy Ákos a 24.hu-nak.

“Láttam már olyat 2018-ban, hogy valaki meghirdette az ellenállást, majd szépen elfoglalt egy olyan parlamenti kamuállást, amely egymillióval toldotta meg az alapfizetését. Én nem vállaltam egy bizottsági tagságot sem, pedig a ciklus végén ez már havi 300 ezer forintot ért volna. De ha az a képviselőség, hogy a szakértők megírnak nekem egy beszédet, amit aztán elmondok a parlamentben, és utána drukkolok, hogy ma én mehetek-e be az ATV-be, akkor abból csak az jön ki, mint most” – figyelmeztetett a képviselő.

“Voltak, akik már a választás éjszakáján elkezdték támadni a korábbi miniszterelnök-jelöltet. Azt gondoltam, hogy ez nem fog ilyen gyorsan megtörténni, várnak vele legalább néhány napot. Szerintem ez egy nagyon rossz út. Az is nagyon rossz irány lenne, ha a pártok összefogása annyiban maradna meg, hogy a miniszterelnök-jelöltre kenik a bukást. A bukás az az elmúlt négy év hibáinak az összességéből adódott. Természetesen voltak a miniszterelnök-jelöltnek is hibái, de a legnagyobb hiba az volt, hogy a játékszabályokért nem küzdöttünk meg. Mit csináltunk korábban? 2019 után például már hiába szerveztem több tüntetést a propaganda ellen, a pártok nem jöttek el, mert azt mondták, hogy az nem fontos” – fejtette ki a politikus.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!