Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Volt olyan, aki kifejezetten kérte azt az újságot – Hanna kis településeken osztotta a Nyomtass te is! kiadványait

Fiatal kora ellenére Koller Hanna már 2019 után tudta, hogy számára nagyon fontosak az emberek szabadságjogai, legyen szó akár az azonos nemű párok örökbefogadásának lehetőségéről, vagy arról, hogy az emberekhez ne csupán egyoldalú hírek jussanak el. Ezért csatlakozott a Nyomtass te is! csapatához. Egyszer járt Bács megyében és kétszer Csongrád-Csanádban. Tapasztalatairól mesélt a fiatal lány.

Az emberi jogok iránt már régebben is különös érzékenységgel bírt, mesélte Koller Hanna. A csongrádi lány elkötelezett amellett például, hogy a szeretet jegyében fogadhassanak örökbe azonos nemű párok is, de azt is érezte, hogy tenni akar valamit az ellen, hogy az embereket hazug propagandával ámítsák, hogy csak és kizárólag ezek jussanak el hozzájuk.

Idén februárban értesült a Legyél te a +1! kampányról, ami a Budapest Pride és az aHang közös szervezése. Az ottani kihívásokat elkezdte teljesíteni. Az egyik ilyen téma, a Demokrácia 2022, aminek egy kihívása volt a Dolgozz a tiszta választásért! Ez az, ami felkeltette az érdeklődését, és ennek egy része a Nyomtass te is! terjesztése.

Ennek során három alkalommal járt kisebb településeken. Egyszer volt Bács-Kiskun megyében, Kunszálláson, míg kétszer Csongrád-Csanád megyében, Bakson. Nem tartja magát semmiféleképpen sem egy vitatkozó, a másikat mindenáron meggyőzni akaró embernek.

Alapvetően jók a tapasztalatok, meséli Hanna. Olyan példát, ami az országos hírekben szerepelt, inzultus, vagy az újság hozzájuk vágása, egyszer sem érzékelt. Volt aki nem kérte az újságot, de olyan is, mondta, aki megkérdezte, hogy mit hoztak, és amikor azt mondták, hogy Nyomtass te is!-t, akkor mondta, hogy na azt az egyet hozhatják. Alapvetően kedves emberekkel találkozott, és jó páran nyitottak is voltak feléjük. Volt olyan idős ember, aki azt mondta, őt nem érdekli a politika, ő sosem szavazott.

Egyébként inkább idősebb vagy középkorú emberek hordták ki a lapokat az ő észrevétele szerint. Volt is olyan, hogy idősebb hölgy nehezen bírta a tempót, mert sétálni kellett a faluban. Akadt Bakson, amikor autóval tudtak menni, az hatékonyabb volt. Mindemellett azt is látja, az idősek áldozatkészsége és munkabírása tiszteletre méltó. Általában szombatonként voltak ezek a munkák, de éppen a nyugdíjasok hétköznap is tudtak tevékenykedni.

Hanna azt vallotta, hogy ő nem akart senkit hosszasan győzködni, az visszatetszést kelthet azokban az emberekben, akikkel beszélnek. Tudja, hogy noha a kezdeményezés pártfüggetlen, de az ellenzék érdekeit szolgálja. Ő maga konkrét párthoz nem tartozik, úgy érzi, ez egy apróság, amit tehetett egy sokszínű, demokratikus nyilvánosságért. Tudja, a propagandával szemben ez most egyfajta ellenpropaganda volt, de úgy gondolja, ez most egy jó célért is valósul meg.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!