Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay: lesz-e az országból Hódmezővásárhely?

Újdonságot mutattunk Hódmezővásárhelyen, új politikai kultúrát, átláthatóságot, nyilvánosságot. Most április 3-án arról döntünk, lesz-e az országból Hódmezővásárhely? – fogalmazott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi kampányzáróján csütörtök este a Fekete Sas nagytermében. A jelenlévők meghallgathatták még Iványi Gábor, Gurmai Zita, Cseh Katalin, Szabó Margit ,,Momo”, Dr. Berényi Károly és Hadházy Ákos gondolatait.

Iványi Gábor lelkész videóüzenetben jelentkezett. Elmondta: 12 év szégyenteljes kormányzással telt el, ennek üzenetét a gyalázkodó plakátokon láthatjuk. Az elmúlt hónapokban hatalmas munkát végeztünk el, Márki-Zay minden körzetben járt, külföldi magyarokkal is találkozott – fejtette ki. Közölte, egy új kormánynak békés üzenetet kell küldenie a szomszéd országoknak, elsősorban Ukrajnának, addig is szeretnék, ha Orbán Viktor beszüntetné a kettős beszédét. Beszélt arról is, hazugság, hogy fegyvereket küldenének, erre lehetőségük sincs, ezt csak a kormány teheti meg. Egy új kormány segíti fog a béke helyreállításában. Hozzátette: a gazdaság súlyos sebeket kapott a lopások által, bárhogy magyarázzák, nem évül el, vissza kell szerezni az ellopott vagyont. Úgy tudunk eredményeket elérni, ha jobb- és bal oldalról ugyanazt az ügyet próbáljuk szolgálni, ez maradjon meg a választás után is – fogalmazott.

Pillanatfelvétel Márki-Zay Péter közvetítéséből/Youtube

Gurmai Zita, MSZP-s országgyűlési képviselő, a párt alelnöke pontokba szedte, miért kell leváltani Orbán Viktort: ha marad, a fideszes oligarchák ellopják azt is, ami maradt; az emberek pénze egyre kevesebb ér, az árak az egekben, a kormány tehetetlen; kormányzása alatt egyre többen élnek nehezebben, de ők és az emberei dúsgazdagok lettek; a járvány alatt a saját gazdasági érdekeiket tartották szem előtt; a kórházakra nem, de stadionépítésre költöttek; ha Orbán marad, a korrupció miatt nem kapunk uniós támogatásokat; az emberek félnek, hogy a hatalom elveheti a munkájukat. A szocialista politikus szerint itt az idő, hogy Márki-Zay Péter most Lázár Jánost is legyőzze.

Cseh Katalin, a Momentum alapítója, EP-képviselő úgy látja, Hódmezővásárhelyt reményt adott az egész országnak. Rengeteg olyan körzet van, ami nehezebb az átlagnál, dolgoznak a változásért, de a nap végén megkérdezik az aktivisták, van esély? Ilyenkor Vásárhellyel példálózom, hiszen itt is sikerült elhozni a változást. Vasárnap pontot tehetünk ennek a rendszernek a végére és megmutatjuk Európának, hogy jó emberek vagyunk. Boldog, szeretetteljes európai országot fogunk létrehozni – közölte. Meglátása szerint a plakátok ellenére nincs minden rendben az országban, nincs még négy évünk, a mostani kormány az unokáink jövőjét is kockára teszi. A kormány még mindig a népirtó Putyin pártját fogja. Katasztrofális a kormányzás, ezért hazudnak a közmédiában, a kormányközeli sajtóban, a köztereken lévő plakátokon – fűzte hozzá.

Pillanatfelvétel Márki-Zay Péter közvetítéséből/Youtube

Szabó Margit ,,Momo” aktivista életének egyik legnagyobb ajándékának nevezte az elmúlt időszakot. Sokat dolgoztak és soha nem gondolta volna, hogy ,,kisemberként” együtt részesei lehetnek ennek a folyamatnak. Évek óta segítik Márki-Zay kampányait az aktivistákkal. – Becsület, tisztesség, őszinteség, elfogadás, igazság a legnagyobb erőnk, ez nincs meg a másik oldalon. Vásárhelyen tudjuk, hogy Márki-Zay betartja az ígéreteit – fogalmazott.

Dr. Berényi Károly, a helyi Kossuth kör elnöke felidézte: a Tiszta Lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület rendezvényén beszélt ugyanúgy 20 évvel ezelőtt. Akkor kezdődött Lázár János politikai pályafutása. A 2002-es választások után 10 éven át adtak képviselőket, tanácsnokokat, koalícióban vezették a várost a Fidesszel. Az autokrata rendszert nem csak elutasította Lázár János, hanem tovább fejlesztette – jelentette ki Berényi. 2009-ben felkereste a Polgári Egyesületet egy Amerikából hazatelepült fiatalember, Márki-Zay Péter. Kiderült, hasonlóan látják a dolgokat. A 2010-es választáson már nem kellettek koalíciós társnak Vásárhelyen, az egyesületet leszalámizták – mesélte. Később nem foglakozott a politikával és nem indulta a választáson, megfogadta, hogy elkerüli a politikát. Ez 2018-ig sikerült, akkor ,,csoda” történt, ami kizökkentett – utalt az időközi polgármester-választásra. Márki-Zay értékeit régóta hiányoltam a politikai életből – tette hozzá.

Pillanatfelvétel Márki-Zay Péter közvetítéséből/Youtube

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő azzal kezdte beszédét: tiszteletbeli vásárhelyinek érzi magát, nagyszülei éltek itt, édesanyja ide járt gimnáziumba, a nyári szünetet és a karácsonyt 14 éves koráig itt töltötte. Visszaemlékezett arra, fideszes képviselőként látta, mi történik, ennek a csúcsa akkor a trafikok kiosztása volt. Egy célom volt, hogy bebizonyítsam, ebben az országban nem lehet mindent megcsinálni. Azt hittem, a helyi képviselő ezt nem éli túl politikailag, de mégis sikerült neki. Azóta továbbra is bármit megcsinálhatnak, bármilyen ügyeket mutathatok be, nincs következménye. Remélem, néhány nap múlva már lesz – fogalmazott a parlamenti képviselő. Szerinte sok a bizonytalan, sokan azzal takaróznak, távol tartják magukat a politikától, azonban Hadházy erre azt szokta mondani: ez a politika nem tartja távol magát tőle. Másik felvetés, hogy ,,ők is lopni fognak”. A képviselő szerint a korrupciós helyzet sokkal jobb lesz, lesz kontroll, ha új kormány lesz. Feles többséggel is sok mindent meg tudunk csinálni, ha Polt Péter marad a főügyész, akkor ő tud ellenőrizni minket – közölte. Úgy látja, ki akarja ölni a társadalmi szolidaritást ez a kormány, kereszténynek mondják magukat, pedig a hitbeli embereknek ez fontosnak kellene lennie.

Márki-Zay Péter polgármester, miniszterelnök-jelölt, a körzet képviselő-jelöltje emlékeztetett: Hódmezővásárhely akkor lehet szabad, ha az ország is szabad. Amit politikai okból megtagadtak a városnak, járjon nekik a jövőben, ahogy annak lennie kellene. Felidézte: már 2018-ban Tölgyessy Péter alkotmányjogász, politológus arról beszélt, Márki-Zay veszélyes lehet Orbán Viktorra nézve. Példát kell statuálni, be kell bizonyítani, hogy ez a modell nem működőképes, nincs másik politikai kultúra. Ezért kezdték el mocskolni, jöttek azok a szórólapok, amik most országszerte megjelennek róla – vélekedett Márki-Zay. Azóta ezek mégsem történtek meg a városban, nem jöttek migránsok, nem zárták be a kórházat.

Mitől félelmetes ez a modell? Ez a ,,kicsik” forradalma. Azt mondtuk, ,,azért a víz az úr.” Vásárhelyen, akikkel együtt nőttem fel, őket nehéz meggyőzni arról, amikkel most alaptalanul vádol a Fidesz. Amíg ők ott állnak mögöttem, nem fognak meghurcolni. A legnagyobb kincs a tisztesség, a becsületünk. Ha ezt nem tudják elvenni, nem tudnak legyőzni minket. – fogalmazott.

Felsorolt több személyt, akiket lejárató támadás ért, mert őt támogatta, így többek között Kendi Imrét, László Krisztiánt, Dr. Kis Andreát, a Szabó és az Egyed családot.

Gondolatait azzal folytatta: újdonságot mutattak Hódmezővásárhellyel, új kultúrát, átláthatóságot, nyilvánosságot. Bebizonyították, hogy ez nem csak Amerikában működik, hanem nálunk is. A képviselők nem kivenni akarnak a közösből, hanem hozzátenni. Kifizettük az elődeink adósságát, most 4 milliárd forint van a város számláján. Politika mentesen bíráljuk el a pályázatokat. A Fidesz kritizálhat az önkormányzati sajtóban. Minden kampány után elszámoltunk. Csak szegényebb lettem, mióta polgármester vagyok, de Hódmezővásárhely gazdagabb. A vállalkozók adományokkal segítik a várost – sorolta.

Pillanatfelvétel Márki-Zay Péter közvetítéséből/Youtube

Most április 3-án arról döntünk, lesz-e az országból Hódmezővásárhely? Ennek az önzetlenségnek, korrupcióellenes, szeretetközösségnek kell nyernie. Az ellenfél is azt érzi, rendszerváltó hangulat van, még Kolozsváron is megállítottak a fiatalok – mesélte.

Beszélt arról is, az ellenzéket vádolják adatbázisépítéssel, miközben a Kubatov-lista által mindenkiről tudják, kire fog szavazni. – Nekünk minden változást akaró személyt el kell vinni az urnákhoz. Vásárhely mutatta meg először az összefogás erejét, 57%-al nyertem kétszer is, pedig a közvélemény-kutatások nem ezt jelezték. Önök kezében van Lázár János sorsa, ha nem szerez mandátumot, nem lesz képviselő – jelentette ki Márki-Zay Péter.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!