Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Egy felmérés szerint a munkavállalók 28%-a elhagyná az országot, ha Orbán marad

Fej fej mellett a politikai pártok támogatottsága – derül ki a Republikon Intézet legfrissebb, a választást megelőző utolsó közvélemény-kutatásából. Szoros küzdelem látható, bár az összes választó 29 százaléka nem tudta vagy nem akarta megmondani, hogy mely pártot támogatná a vasárnapi választáson – írja a Telex.

A cég vizsgálta a magyar választók kivándorlással kapcsolatos véleményét is. Arra a kérdésre, hogy hányan és milyen okból gondolkodtak el a kivándorlásról az derült ki, hogy a magyarok 23 százaléka gondolkodott már el azon, hogy valamilyen okból külföldre költözzön. Az aktív korúak körében ez az arány ennél sokkal magasabb: minden harmadik munkavállaló korú (33%) elgondolkodott már azon, hogy elhagyja az országot.

A kivándorlási hajlam elsődleges okai között szerepel, hogy Magyarországon olyan alacsonyak a bérek, hogy nem lehet megélni belőle. Ezt a válaszadók közel négytizede (39%) mondta.

Hasonlóan fontos szempont volt, hogy az elmúlt 12 évben Orbán Viktor teljesen leépítette a demokráciát az országban, így nem érdemes itt élni. Ezzel az állítással a választók 32 százaléka értett egyet.

A válaszolók 27 százaléka úgy gondolja, hogy ha a választások után Orbán Viktor marad hatalmon, akkor nem érdemes ebben az országban maradni. Az aktív korúak között ez 28 százalék.

A Republikon kutatás most 2022. március 26. és március 29. között készült, 800 fő telefonos megkérdezésével.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!