Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Új, méregdrága autók Lázár közelében

Egy VW Multivan és egy Audi Q7. Az előbbivel kampányolni jár, utóbbi egy ideje a háza előtt parkol. Együtt cirka 60 millió, mint egy családi ház ára. Lázár János több kampányeseményére is egy VW Multivannal érkezett. Azt nem tudjuk, hogy cég, alapítvány, vagy magánszemély nevén van a kisbusz. A Volkswagen nem nagyon kelt feltűnést, pedig valójában méregdrága járműről van szó.

A politikust ezzel a kisbusszal szállítják a kampányeseményekre

A 204 LE-s teljesítményű motor mellé általában már komoly felszereltség társul. Az extráktól függően nagy lehet a szórás, 15-25-30 millió is lehet az ára, mi a 30 millió Ft körüli kategóriába soroljuk. Találtunk nemzetközi oldalakon néhány használt példányt, 50 ezertől 100 ezer Euro-ig sokféle árral találkoztunk.

A politikus háza előtt néhány hónapja feltűnt egy cseh rendszámú Audi Q7. Ma már magyar okmányokkal rendelkezik a zöld rendszámos hibrid csodaautó. A paraméterei alapján a 340 (!) lóerős városi terepjáróhoz újkorában csekély 30 millió Ft fölött már hozzá lehet jutni. A 2021-es Audiban az átíráskor volt már néhány km, nem tudjuk, hogy 30 alá csúszott-e az ára.

A politikus utolsó vagyonnyilatkozatában ezek a gépjárművek nem szerepelnek, (mondjuk a Q7 csak idén márciusban kapott magyar papírokat) abban 2 db Land Rover Defender és 1 Mini Cooper van.

Az Audi Q7 előre is megy, meg hátra is. 2 és fél tonna, benzines és elektromos hajtással, 340 lóerővel.

Havi jövedelem politikusként 4 millió 699 ezer 260 Ft

Jó biznisz Magyarországon politikusnak lenni, és itt legális jövedelmekről beszélünk, nem másról. Lázár János országgyűlési képviselőként, kormánybiztosként és politikusként elnyert kuratóriumi tagságaiért bruttó 4,7 millió Ft-ot kap havonta. Ennyiből sok mindenre telik, bár…

Korábban írtunk Lázár vagyonnyilatkozatáról. Abban szerepel, hogy magánszemélyekkel szemben fennálló tartozása a 2020-as 40 millió forintról 50 millió forintra nőtt. Van egy 18 millió forintos személyi kölcsöne és 38,9 millió forint beruházási hitele is. Egy átlagember ennyi hitel mellett valószínűleg nem vásárolna méregdrága autókat.

A NER lovagok vonzódnak a luxusautókhoz

Ha már drága autók, akkor ne felejtkezzünk meg a hódmezővásárhelyi Rádió 7-et megszerző Rákay Philipről sem, róla Hadházy Ákos tette ki a közelmúltban egy posztot:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!