Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

„Propaganda helyett független sajtót!” – Kormányközeli weboldalakat hekkeltek meg

Hétfőn reggel jó néhány kormányközeli oldalt meghekkeltek. Az akciót értesülések szerint valószínűleg az Anonymus nemzetközi hekkercsoport hajtotta végre. Ők ezt vasárnap már jelezték, legalábbis annyit lehetett tudni, hogy valamire készülnek, mert az ukrajnai orosz invázió ellenére „a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában”, írták. Az ügyben feljelentést tettek, Tényi István például a Nemzeti Nyomozó Irodához fordult. Varga Judit a baloldalt sejti a támadás mögött, és a véleményének hangot is adott.

A nap folyamán például a Nemzeti Sport, a Metropol, a Figyelő, a Szabad föld, a 888.hu, a Mandiner vagy több helyi, megyei napilap olvasóit fogadta hasonló kép:

Így néztek ki egy ideig kormányközeli portálok (kép forrása: Telex)

Ráadásul az oldalak aljára még odaírták, hogy: „A wishről rendelt, anonymoust másoló arculatot hanyagoljátok, találjatok ki valami egyedit!”. Bizonyára a kormányoldalak által gyakran hivatkozott Anonymusra utalnak ezzel:

Az érintett weboldalak ma délelőtt így néztek ki:

A meg nem hekkelt kormányközeli, megyei oldalakon, így a Délmagyaron is az jelent meg, hogy baloldali heckertámadás történt. Varga Judit szavait idézik, aki azt mondta: Ma reggelre több magyar jobboldali hírportált megtámadtak és elérhetetlenné tettek csupán azért, mert azok mást mertek mondani, mint a nemzetközi liberális mainstream média. Azt is írják, hogy a támadás célja egyértelmű volt: károkozás és a teljes körű tájékoztatás ellehetetlenítése, utóbbi nem sikerült teljes mértékben.

Eközben a nemzetközi Anonymus csoport üzent Oroszországnak is, pontosabban Putyinnak, akit diktátornak, háborús bűnösnek, gyerekgyilkosnak neveznek. Az orosz embereket Putyin elleni puccsra szólítják fel, neki pedig azt üzenték, minden titkát nyilvánosságra fogják hozni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!