Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Még nem indulhat el a vásárhelyi városháza felújítása

Eredménytelenül zárult a közbeszerzés, mert csak egy kivitelező nyújtott be árajánlatot, és annak összege is többszöröse volt az előzetesen becsült költségnek.

Egy darabig még nem állványozzák fel a hódmezővásárhelyi városháza főtér felőli oldalát. Az önkormányzat január derekán hirdette meg a munkát, amelynek keretében felújítanák az 1892-1893 között emelt épület északi homlokzatát és a tornyát. A beavatkozások kiterjednének a torony körüljárójára és vörösréz sisakjára, valamint a homlokzathoz csatlakozó felületekre, így az erkélyre is. Az érdeklődő építőipari vállalkozások számára több helyszíni bejárás is volt.

Ennek ellenére eredménytelenül zárult a versenyeztetési eljárás – derül ki az elektronikus közbeszerzési rendszerben megjelent bírálati dokumentumból. Az indoklás szerint azért, mert az eljárás ajánlattételi szakaszában nem nyújtottak be határidőben legalább két ajánlatot. Csupán egy budapesti társaság pályázott, az ő árajánlatuk azonban felettébb borsosra sikeredett ahhoz az összeghez képest, ami az önkormányzat 2022. évi költségvetésében szerepel. Ott ugyanis a tervezői költségbecslés alapján bruttó 145 millió forintos tétellel számoltak, a fővárosi cég viszont nettó 322 millió forintért vállalta volna el a megbízást, amit a kiírás szerint 10 hónap alatt kellett volna teljesíteni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!