Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Új, duális gyakorlati képzőhely a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumon belül

Új duális képzőhellyel bővült a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegységének partnerségi köre. A Mapei egy nagy múltú építőipari multinacionális cég, amely építőipari alapanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozik.

Az építőipari ágazat igen népszerű az intézményben, így nagy szükség volt egy újonnan belépő gyakorlati képzőhelyre, ahol a nappali és a felnőttképzés diákjai egyaránt részesülhetnek gyakorlati oktatásban, áll a HSZC-nek a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A hosszú távra tervezett együttműködés kezdeti lépéseként az iskolai építőipari oktatói, Vörös Magdolna és Kneifel Imre olyan szakmai szimpóziumot szerveztek, amelyre meghívták a Mapei képviseletében Bogár Bertoldot. A nap folyamán az elméleti tudásmegosztáson, valamint a tanműhelyi gyakorlati bemutatón nagy számban vettek részt az érdeklődő tanulók és oktatók egyaránt.

Az eseményt különlegessé tette az a tény is, hogy Bogár Bertold korábban a Kalmár tanulója volt. Az intézmény a jövőben rendszeressé szeretné tenni a partnercégek ilyen jellegű, személyes bemutatkozását.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!