Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Új csarnokot épít a makói kandallógyár

Hárommilliárd forintos beruházással, európai uniós támogatással 75 százalékkal növeli termelési kapacitását a kandallókat gyártó makói Váll-Ker Kft. – tájékoztatta a cég az MTI-t.

A Magyar multi program keretében megvalósuló fejlesztésből 1,515 milliárd forintot uniós támogatás fedez. A magyar tulajdonú Váll-Ker Kft. fő tevékenysége a fatüzelésű fémkandallók, tűzterek gyártása, de az 1992-es alapítású cég pellet, illetve pellet-fa vegyes tüzelésű kandallókat, grillkészüléket, kerti kemencéket is készít, értékesít. A 90 százalék feletti hatékonysággal működő kandallók egyre szigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak felelnek meg.

A tíz éve saját fejlesztőbázist kialakító vállalkozás 98 százalékban exportra szállít, termékei eljutnak Európa minden országába. A cég tavaly 35 ezer kandallót gyártott le, árbevételét ezzel 40 százalékkal növelve a 2020-as 4,3 milliárd forinthoz képest. A vállalkozás megrendelésállománya az idei évre 49 ezer darabra emelkedett. A cég kulcsberendezésein hetente hét nap, három műszakban folyik a termelés.

A fejlesztés részeként épülő 5300 négyzetméteres, ipar 4.0 megoldásokat alkalmazó csarnokban a cég a kandallógyártás valamennyi műveletét egy helyen tudja majd megvalósítani. A vállalkozás üzembe állít három új lézervágógépet kamerás alkatrész-felismerővel, emellett négy új hegesztőrobot cella kerül a csarnokba, két automatizált festőrészleget alakítanak ki a hozzájuk tartozó alkatrészmosó-berendezésekkel, az anyagmozgatást pedig önjáró robotok végzik majd.

Az új csarnok 30 ezer új kandalló gyártására lesz alkalmas, a beruházás nyomán a vállalkozás 250-nel növeli foglalkoztatotti létszámát. A gyártócsarnok kivitelezője a hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Váll-ker Kft. 2020-ban 7,1 millió forint adózott eredményt ért el, ami mintegy 48 százaléka volt a megelőző évinek.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!