Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Még nem tárgyaltak az áprilisi béremelésről a Villeroynál, ahol menekült ukránokat is foglalkoztathatnak majd

Ha lehetséges a háború elől menekülőknek munkát adni, akkor lakhatási támogatással is segítené őket a hódmezővásárhelyi szanitergyár.

„A Villeroy & Boch Csoportot mélyen megrázza az ukrajnai háború, és elítéli az orosz kormány háborús lépéseit. Aggodalmunkat és szolidaritásunkat fejezzük ki munkavállalóink, üzleti partnereink és minden ember iránt Ukrajnában. Most a régióban dolgozóink védelme és biztonsága a legfontosabb a számunkra, és a lehető legnagyobb mértékben támogatjuk őket és családjukat. A Villeroy & Boch öt alkalmazottat foglalkoztató fiókirodát működtet Kijevben, és 24 alkalmazottat foglalkoztató értékesítési irodát Moszkvában. Folyamatosan kapcsolatban állunk a helyi munkatársainkkal és a kulcsfontosságú vevőinkkel, és reméljük, hogy a közeljövőben békés megoldást találnak a felek a konfliktusra.

Jelenleg a megrendelések befagyasztása van érvényben Oroszországra, Fehéroroszországra és Ukrajnára. A Villeroy & Boch további értesítésig felfüggeszti az ottani tevékenységeit, és újraértékeli a helyzetet, amint az lehetővé válik.

A Villeroy & Boch nem üzemeltet termelő egységeket sem Ukrajnában, sem Oroszországban.

Jelenleg nem látunk olyan szűk keresztmetszetet a nyersanyagok tekintetében, amelyek kifejezetten az ukrajnai háborúnak tulajdoníthatók. Egyes médiajelentésekben említett ukrajnai agyaglerakatok többek között a csempegyártás során használt speciális agyagra utalnak. Gázellátásunkat mindenhol a helyi beszállítóinkon és hálózatüzemeltetőinken keresztül szerezzük be, nem közvetlenül Oroszországból” – írta lapunknak is eljuttatott közleményében a német konszern.

Mivel a magyar kormány ukrán állampolgárok magyarországi munkavállalását támogató intézkedést jelentett be, és a Villeroy & Boch Magyarország Kft. 50 fős létszámbővítést hajtana végre, megkérdeztük a vásárhelyi céget: vettek-e föl az utóbbi hetekben a háború elöl Magyarországra érkező menekülteket, s mivel tudnák támogatni őket?

Fehér Erzsébet arról tájékoztatta lapunknak, hogy jelenleg nincsen menekült ukrán munkavállalójuk, egyelőre elemzik a helyzetet, ha lehetséges a foglalkoztatásuk, akkor azt lakhatási támogatással is segítik.

Arra is kíváncsiak voltunk, milyen megállapodás született a vállalatnál áprilistól esedékes béremelés kapcsán, de a társaság kommunikációs vezetője közölte, a bértárgyalások a kialakult helyzet miatt később indulnak, várhatóan a jövő héten kerül sor a megbeszélésekre a két szakszervezettel.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!