Molnár Áron nem ír alá hűségesküt

Molnár Áron, algyői polgármester nem ír alá se hűségesküt (2018), se Márki-Zay Péter szereplését a településén nem kívánatosnak tartó levelet (15-ök levele, 2021-22). “Mi egy nagyon független, önálló gondolkodású nép vagyunk ott Algyőn, nem nagyon szeretjük az ilyen hűségesküs dolgokat.” Molnár Áron a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorának vendége volt.

Molnár Áront – úgy tűnik – Lázár János nem tudta beterelni támogatói közé. A fideszes politikus így aztán legutóbb is támadta az algyői polgármestert, mondván az megtagadta a segítségnyújtást politikai alapon (!) az ukrán menekültek ügyében. Molnár néhány napja egy híradós anyagban kifejtette erről a véleményét, utalva az ügyben korábban közzétett tájékoztatójára.

Szerintem Lázár János is ott hibázott, hogy a Promenád 24 cikkét olvasta el és nem a tájékoztatót, amit előző nap megjelentettem.

A kormányközeli hírportált bizonyára azért is megemlítette, mert az azt kiadó cég ügyvezetője Pongrácz Tamás algyői, korábban riválisa volt, 2014-ben a FIDESZ-KDNP színeiben polgármester szeretett volna lenni Algyőn, de szoros versenyben Molnár Áron nyert.

A március 10-i stúdióbeszélgetésben szóba került, hogy egyike annak néhány polgármesternek, akik nem írták alá a Márki-Zay Péternek írt nyílt levelet, amiben azt kérték, hogy „az általa képviselt megosztó politikát” ne vigye be a településekre.

– Most nem kerestek meg, ennek pedig az lehetett az oka, hogy 2018-ban is volt egy ilyen levél, csak az nem valaki ellen született, hanem valakinek a támogatására – mondta a beszélgetésben. (Ez a levél még 2018. február közepén, a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás előtt íródott, így az aláírók között szerepel Hegedűs Zoltán, akkori vásárhelyi alpolgármester is. A makohirado.hu akkurátusan minden aláírásról közzétett egy bélyegképet is a nagy csoportkép mellett. A beszámoló egyébként úgy kezdődött, hogy “Az algyői Molnár Áronon kívül…”) Akkor Lázár János országgyűlési kéviselő-jelölti támogatására született ez a levél. Megkeresték, de nem írta alá, ezzel is jelezve függetlenségét.

Én voltam az egyetlen a 4-es körzet 19 települése közül, aki nem írta alá.

Szerinte minden országgyűlési képviselőnek a saját munkájával kell kampányolnia, ha jól végezte a dolgát, akkor nincs szükség azt egy polgármesternek megerősíteni.

Nekem ennek hűségeskü szaga van, én meg nem az a típus vagyok.

A műsor további részében számos egyéb téma is terítékre került.

  • A szolidaritási adóról: Korábban azt mondták, hogy az az oktatásra megy, de ma már nem lehet tudni, egyszerűen csak bekerül a nagy kalapba, fizetünk 370 millió Ft-ot a nem tudjuk mire
  • A legnagyobb szívfájdalom: Megépítettük az iskolát másfél milliárd Ft-nyi saját forrásból, egy tolvonással elvették, se nekem, se a képviselőtestületnek, se az algyőieknek nincs beleszólása, hogy ott milyen oktatás legyen. A sportcsarnokot sem tudjuk használni, olyan intézményvezetője van az iskolának, akivel képtelenség együttműködni.
  • A tram-trainről: Kipróbáltam, mindig késett. A tram-trainnek az egyik feladata az lenne, hogy kiváltsa az egyéni forgalmat (gépkocsi), ezt most nem tudja, lehet, hogy tudni fogja, de most még nem.
  • A 47-esről: A négysávos 47-esen tovább tart bejutni Algyőről Szegedre, mint előtte. Két 60-as tábla lassítja a forgalmat, mert gyalogosok kelnek át a 4 sávos úton a túloldalon lévő munkáltatókhoz. Ez tervezési hiba. Jeleztük már évekkel ezelőtt. Most kaptunk először olyan választ a NIF-től, ami végre előremutató.
Új híd, külön szintű átkelők – jó hír, nem csak az algyőieknek
  • Az új algyői hídról: Biztató, hogy hivatalos helyről, a NIF Zrt-től kaptunk levelet, egy új híd épül a jelenlegitől délre, ha kész lesz, megkezdik a mostani felújítását.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

Hirdetés

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!