Zajlik az ukrajnai menekültek ellátása Vásárhelyen

Márki-Zay Péter polgármester átadta annak az átmeneti lakásnak a kulcsát két ukrán menekült anyukának, akik a háborút Hódmezővásárhelyen vészelik majd át gyermekeikkel. A lakás annak a 33 Csengettyű-közi lakásnak az egyike, amelyet nem tudnak használni semmire, csak VIS MAIOR esetekben tudják a rászorulóknak rendelkezésére bocsátani – adta hírül az önkormányzat.

Ezek a lakások üresek, évek óta nem használják őket, így első körben egy alapos portalanításra, takarításra volt szükség. Önkéntesek segítségével ez hétvégén megtörtént, többek között Szabó János alpolgármester felesége és Márki-Zay Péter felesége is önzetlenül részt vett a munkában.

Két egyesület, a Tiszta Vásárhelyért és a Vásárhely Jövőjéért Egyesület önkénteseinek segítségével – illetve lakossági felajánlásoknak köszönhetően sikerült bebútorozni azt a lakást, amelybe két anyuka, négy gyermek és egy nagymama költözik.

A vásárhelyi közétkeztetést lebonyolító cég, a Prizma Food KFT. jótékony felajánlást tett – minden nap meleg étellel látja el a beköltöző családot.

Az önkormányzathoz több adomány érkezett, de mivel nincs kapacitásuk raktározni a felajánlott bútorokat, ezért azokat akkor szállítják el, amikor újabb családok költöznek majd be.

Jelenleg 7 lakás azonnal beköltözhető, a többiben apróbb munkálatokat kell végezni ahhoz, hogy lakhatóak legyenek.
Azokat az ukrajnai menekülteket tudják befogadni, akik rendelkeznek a humanitárius tartózkodási engedéllyel, amit az Idegenrendészet állít ki. Azoknak a menekülteknek, akiknek nehézséget okoz a szegedi idegenrendészethez eljutni, segítik őket ebben.

HIRDETÉS

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!