Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Horváth Vivien tortája is bejutott az első négybe a Csongrád-Csanád Megye Tortája versenyen

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat június 4-én, a megye névváltoztatásának első évfordulójára hirdette meg a „Csongrád-Csanád Megye Tortája” versenyt, melynek első fordulójára a Szegedi Dóm Látogatóközpont Konferencia termében került sor. Az első fordulóból négy torta, köztük a hódmezővásárhelyi Szőke Cukrászda specialitása jutott tovább.

A nevező cukrászoktól olyan új, kreatív alkotásokat vártak, melyekben Csongrád-Csanád megye jellegzetes gyümölcsei, zöldségei és fűszerei kapnak főszerepet. Horváth Vivient a Kishomokon termesztett sütőtök ihlette meg, ezért lett a torta neve Homoki Kabakos.

Az első fordulóban anonim módon egy szakmai és egy társadalmi zsűri választotta ki a továbbjutó négy tortát, melyek közül egy Makón, egy Vásárhelyen, kettő pedig Szegeden készült. A február végi versenyre két tortát kellett elvinniük a cukrászoknak, ám a döntőben már a helyszínen kell elkészíteni az édességet. Horváth Vivien receptjét egy korábbi készítménye inspirálta.

Volt egy sütőtökös piskótareceptem, amit már nagyon régóta készítek, és ehhez próbáltam olyan hozzávalókat, alapanyagokat, amely tökéletesen passzol ehhez az ízvilághoz

-Horváth Vivien, a Szőke Cukrászdából.

A hódmezővásárhelyi cukrász korábban is nevezett szakmai versenyekre saját receptekkel. Mostani tortáját egyelőre nem kóstolhatjuk meg, de a március 17-i döntő után lesz erre is lehetőség. Március 30-án az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban tartandó ünnepségen ismerheti meg a nagyközönség, a Csongrád – Csanád Megye tortája győztesét, és ekkor minden versengő ínyencséget meg lehet kóstolni.    

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!