Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Operatív stáb: lecsengőben, de nem tűnt el az omikron – azonnal segítenének az ukrajnai menekülteknek

Ma megtartotta kéthetente esedékes értekezletét az operatív stáb. Megállapították, az omikron variáns jelen van, igaz, egyenlőtlenül. Az ötödik hullám már lecsengőben van, de nincs vége. A város segíteni fog az Ukrajnából menekülőknek.

A dolgozók körében az látszik hogy az 5. hullám lecsengőben van. Úgy tűnik, most már egyre kevesebb dolgozója esett ki a polgármesteri hivatalnak, de vannak új esetek is, nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek az Operatív stáb mai ülése után Márki-Zay Péter polgármester. Vannak olyan óvodák, ahol senki nem hiányzik, más óvodákban 30 ember esett ki a munkából, tehát, mondta a polgármester, úgy tűnik, hogy ahol megjelenik, ott nagy erőkkel nyomul a koronavírus.

A halálozás adatokat ismét emelkedésnek indultak, a hódmezővásárhelyi csend és a nyugalom viszonylag csalóka.

Továbbra is mindenkit a maszkviselésre és a megfelelő távolság betartására kérnek, Márki-Zay reméli, ezek az emelkedő számok már csak átmenetileg, és hamarosan tényleg lecseng az 5. hullám is.

A mai értekezleten az is elhangzott, hogy a Covid helyzet mellett várhatóan az ukrajnai menekültek fogadására is fel kell készülnie a városnak. Ez ügyben 25 önkormányzati lakást tudnak rendelkezésre bocsájtani, ebből hatot azonnal.

Folyik azoknak az intézményeknek a feltérképezése és aktualizálása, ahol tömegeket lehet majd elszállásolni.
Elhangzott, hogy önkormányzat a helyi civil szervezetekkel és hatóságokkal együttműködve fog segíteni a háború elől menekülőkön. Ha szükséges, ez ügyben tartanak majd közös megbeszéléseket, a járványügyi intézkedések kapcsán két hét múlva ül össze a stáb.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!