Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lázár János: nem jó a viszony a polgármester úr meg közöttem

Nem vitázik, és a polgármesteri tisztségben sem gondolkodik a kormánypárt vásárhelyi országgyűlési képviselőjelöltje, aki szerint 75-80 százalékos részvételi arány is lehet április 3-án.

Egy órán át válaszolt az Mfor.hu és olvasóinak kérdéseire Lázár János.

A beszélgetésben elmondta, hibának tartja a vasárnapi boltzár ügyében történt kormányzati visszakozást, valamint protekcionistább politikát követett volna a kiskereskedelem területén.

Szőrmentén érintette a politikus a Fidesz-közeli korrupciós botrányokat is. Úgy vélte, „természetes dolog”, hogy egy ilyen régóta hatalmon lévő, és ilyen jelentős számú politikai közösséghez csapódnak haszonlesők, akiket saját anyagi érdekeik vezérelnek.

Saját választókerületi esélyeiről azt mondta, vehemens összecsapásra számít, mert szerette volna, hogy ne így legyen, de nem jó a viszony a vásárhelyi polgármester és közötte, perben és haragban állnak. Ahogy más billegő körzetekben, itt is akár néhány száz szavazat dönthet. Ennek kapcsán kijelentette: „Csak a választókerületem szavazóinak bizalmát szeretném elnyerni, listáról nem akarok bekerülni a parlamentbe. Ha ez nem sikerül, tudomásul veszem.”

Később még egyszer leszögezte: „Nincs sok keresnivalóm a politikában, ha Hódmezővásárhelyen nem nyerem el a választók bizalmát.”

A polgármesteri tisztségben viszont nem gondolkodik, ez összeférhetetlen is lenne a képviselői munkával. Kiemelte viszont, hogy Márki-Zay Péternek ott van ez a dilemma, és ha képviselő, ne adj isten miniszterelnök lenne, akkor legkésőbb nyár végéig polgármesterválasztás lenne a városban. „Akkor rendezni fogjuk a rendeznivalókat” – mondta Márki-Zayról, akivel továbbra sem tervez egyébként kiállni vitázni, mert szerinte ez „parttalan lenne, a revansról szólna”.

Az Mfor.hu-nak olvasói kérdésre beszélt Lázár János Soros Györgyről is. A képviselő leszögezte, hogy Sorost tehetséges, sikeres, felkészült embernek tartja, akinek „van valami a fejében”, világos elképzelései vannak a dolgokról, és ez tiszteletre méltó, még akkor is, ha valaki ezekkel egyáltalán nem is ért egyet. „Az zavar, hogy anélkül akar politikát csinálni, hogy az emberektől felhatalmazása lenne erre, és tűzzel-vassal terjeszti a világon az általa helyesnek tartott, de egyetlen választáson meg nem méretett ideológiát. Tegyék fel népszavazásra a nyílt társadalom eszméjét, vagy induljon el Soros az amerikai választásokon.” Lázár ezután elmesélte, hogy egyszer találkozott Sorossal egy roma integrációs program kapcsán, és „nagyon érdekes” beszélgetést folytattak, illetve a hallgatóság figyelmébe ajánlotta a milliárdos a közelmúltban, elsősorban a Kína jelentette veszélyt boncolgató beszédét is, amelyet szerinte „érdemes meghallgatni”.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!