Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

HVSC bravúr Eger vára alatt

A fogadóirodák előzetesen nem sok esélyt adtak volna a vásárhelyiek sikerére, hiszen a házigazdák még a dobogós helyezésért is versenyben vannak, Szabó Tamás legénysége azonban borította a papírformát.

Az OB I/B-s férfi vízilabda bajnokság ötödik helyén álló egri egyetemi csapat volt az esélyese a mai fordulónak, annak tükrében különösen, hogy ősszel 3 pontot vittek el a Gyarmati Dezső Sportuszodából. A tabellán 11. HVSC viszont mindezt sutba dobta, és fergeteges védőmunkával – 67 százalékos kapusteljesítménnyel – maga alá gyűrte a házigazdákat úgy, hogy a nyolc találaton hét vásárhelyi játékos osztozott.

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem – HVSC 6-8 (3-2, 1-3, 1-1, 1-2)

Szabó Tamás vezetőedző: – Nagyon szerettünk volna javítani a múlt heti gyenge játékunk után, ezért próbáltam felpaprikázni a csapatot. Rosszul kezdődött a mérkőzés, rögtön két peches gólt kaptunk az első két támadásból. Szerencsére nem estünk össze, és a második negyedben megfordítottuk az eredményt. Nagyon jó volt látni, hogy annak ellenére, hogy kihagytunk egy büntetőt és egy nagy ziccert is, kontrollálni tudtuk a mérkőzést. Hősiesen védekeztünk, legalább tíz alkalommal tudtuk blokkolni az Eger lövéseit. Kiemelném Újházi Attila kapusunkat, aki a kezdeti bizonytalanságok után 38 évesen is lehúzta a rolót. Gratulálok az egész csapatnak, hatalmas fegyverténynek tartom Egerből elhozni a három pontot!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!