Félmilliárd ömlött öntözésre egy vásárhelyi cégnek

Több mint félmilliárd forint támogatást nyert egy 2020 októberében alapított hódmezővásárhelyi cég öntözés kiépítésére. 

Kirívóan magas összeget nyert a vidékfejlesztési program pályázatán a Dél-Alföldi Öntözési Közösség Kft. A 2020 októberében 3 millió forint jegyzett tőkével gründolt, Nyikos utcai székhellyel rendelkező társaságnak az alapítás évében semmilyen bevétele nem volt az Igazságügyi Minisztérium céginformációs adatbázisa szerint. 

Az elmúlt év végén 533 millió forint támogatást ítéltek meg a cégnek a nyertes uniós pályázatokat listázó kormányzati portál közlése alapján. A támogatói szerződés megkötéséről és így eddigi kifizetésről sincs adat, ugyanakkor azt feltüntették, hogy a projekt – az öntözés kiépítésének – összköltsége meghaladja a 761 millió forintot.

A nyilvános cégadatbázis szerint a kedvezményezett vállalkozás két vásárhelyi magánszemély, P.J. és Sz.P., továbbá a 2018-ban létrehozott Agro-Bodzás Kft. és a 2020-ban indított Szőrhát Agro Kft. érdekeltségébe tartozik. Előbbinek 2019-ben 51, 2020-ban 70 millió forintos árbevétele volt, míg az utóbbi 2020-ban 106 milliós forgalmat bonyolított. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!