Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lázár János: Amennyiben nem nyerek egyéniben, felhagyok a politizálással

Lázár János, a Csongrád-Csanád megye 4-es választókörzetének egyéni parlamenti képviselője volt a vendége a Rádió 7 csütörtök délelőtt sugárzott Közös nevező című műsorának. A Fidesz-KDNP politikusa többek között beszélt a tram-train szerelvények műszaki problémáiról és saját politikai jövőjéről is.

A műsor elején a legaktuálisabb eseményekre reagált Lázár János, ugyanis a csütörtök hajnalban indult ukrajnai orosz katonai offenzíva komoly hatással van Magyarország gazdaságára és politikai jövőjére is. A képviselő elmondta, hogy a tőzsdei és gazdasági mutatók meredeken esni kezdtek, és a forint gyengülése is azt jelzi, hogy hatalmas a bizonytalanság. A hosszú távú hatások közül Lázár kiemelte, hogy számítani kell menekültek érkezésére, hiszen a kárpátaljai magyarokon kívül más nemzetiségű ukrán állampolgárok is megjelenhetnek a keleti határon.

A műsorvezető megkérdezte vendégét arról is, mit szól ahhoz, hogy Karácsony Gergely főpolgármester „kóstolgatta” őt a tram-train szerelvények vizsgálata kapcsán. Mint ismert, a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) szakemberei vizsgálták, miért „kígyóznak” a szerelvények akkor, ha túllépné a 80 km/h-ás sebességet. (A cél a 100 km/óra volt.) Lázár János azt mondta erre, hogy a főpolgármester reakciója is azt jelzi, hogy a budapestiek lenézik a vidékieket. Hozzátette, hogy nem a sínekkel van baj, és nem is a szerelvények kerekeivel, hanem a lengéscsillapítókkal, melyeket ki is fognak cserélni.

Elismerte ugyanakkor, hogy vannak problémák a villamos vasúttal, de emlékeztett rá, hogy most még csak próbaüzemben közlekednek a szerelvények Szeged és Hódmezővásárhely között, ezért utazhatunk rajta ingyenesen. Véleménye szerint politikai támadásokra használják ellene a beruházást, pedig a felmérések szerint napi 2 ezer ember használja a járatokat.

Lázár hisz az árbefagyasztásokban, a kamatstopban

Lázár János beszélt a kormány infláció elleni küzdelméről is. Véleménye szerint az árbefagyasztásokkal, illetve a banki kamatstoppal lehet majd eredményeket elérni, de ezek hatása egyelőre még nem látszik. Külön szólt arról a 3 millió nyugdíjasról, akiket leginkább érint a drágulás. Lázár szerint a kormány elkötelezett amellett, hogy az idős embereket megvédje a magas áraktól.

A választási kampány kapcsán kijelentette, hogy Magyarországon nem a cigányság a legnagyobb kisebbség, hanem a vidékiek, akiknek ő képviseli az érdekeit. Véleménye szerint a választókörzetéhez tartozó 17 kistelepülés sokat fejlődött az utóbbi években, és Makó lassan a térségnek olyan turisztikai központjává válik, mint Gyula Békés megyében. A műsorvezető megkérdezte Lázár Jánost, hogy szerepelni fog-e a neve a Fidesz-KDNP országos listáján, mire a politikus határozott nemmel válaszolt. Ehhez hozzátette: Amennyiben nem nyeri meg az egyéni körzetét Márki-Zay Péter ellenében, felhagy a politizálással.  

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!