Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tüntethetnek a benzinkutasok a hatósági ár miatt

A bajba jutott töltőállomások és a kormány hétfőn ülnek tárgyalóasztalhoz, ám ha nem sikerül megállapodásra jutni, akkor autós demonstrációt szervezhetnek a kutasok.

Autós demonstrációt is tarthatnak a magánbenzinkutak, ha nem sikerül egyezségre jutni a kormánnyal az üzemanyag árstopjával kapcsolatban – írta meg az atv.hu. A töltőállomásokon már magasabb a beszerzési ár, mint amennyiért eladhatják az üzemanyagot. Ez utóbbi jelenleg 480 forintos literenkénti árat jelent.

A portál azt írja, február 18-án derült ki, hogy február 21-én tárgyalóasztalhoz ülhet a kormány és a bajba jutott benzinkutasok. Az érintettek érdekeit a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) képviseli majd a tárgyalások során.

A VOSZ főtitkára, Perlusz László optimista, aki szerint többféle módon is lehetne segíteni a kisebb töltőállomásokat. Az Envikút Kft. ügyvezetője Egri Gábor Zoltán szintén üdvözölte a tárgyalás lehetőségét, ám azt is jelezte, ha nem sikerül érdemben megállapodni, akkor békés autós demonstrációt tarthatnak, valamint petíciót küldhetnek Orbán Viktornak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!