Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tram-train: mindenki nyugodjon le…!

Mindenki nyugodjon le… a folytatást, a mémet a legtöbben azt hiszem ismerik, de ha nem, akkor keressenek rá a google-on, mert én most tovább nem írom azt a mondatot. Ami miatt mégis elkezdtem írni, az a tram-train körüli huzavona. Ami biztos, hogy elvileg ma vagy a következő napokban mondanak valamit a MÁV illetékesei, hogy vajon sikerült-e megoldani a problémát. Ja, és még két dolog tűnik biztosnak, pénteken nagyon kora reggel: a szerelvények nem instabilak, pláne nem veszélyesek, és hogy csütörtök délután még mindig ment a kígyózás Algyő környékén, amire ugyanaz igaz, mint a 2-3 perces késésekre: megérezzük de túléljük. Ettől a vasútvillamos még használható. Véleménycikk.

Talán tényszerűség hangzott el ugyanis, mint legkevesebb a tram-trainek aktuális állapotával kapcsolatban. A sebességet mindenképpen városon kívül 100 km/h-ra akarják emelni, ami üdvözlendő, de jelenleg nem biztonságos, ezért nem jön rá meg az engedély. Az is nagy valószínűséggel kiderült, hogy a kerékesztergálással a probléma nem oldódott meg, az pedig egyelőre nagyon könnyen lehetséges, hogy a megoldás a lengéscsillapító. Cikkünk alá jöttek is kommentek (ezt egyébként mindig, de tényleg mindig köszönettel és örömmel vesszük), amelyek között volt olyan, amelyek arról szóltak, hogy a hozzászólónak a járművek biztonságával kapcsolatban van problémája, más pedig instabilnak tartja őket. Ezzel ellentétben Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón már azt mondta, a probléma már meg is oldódott. Akkor még valószínűleg elhamarkodottan.(?)

Ezek valószínűleg nem igazak. Az utazások során nem érezzük magunkat veszélyben, tény, nem mennek a vasútvillamosok 100-zal. Viszont az is tény, hogy csütörtök délután még nagyon is lehetett érezni a kígyózást, ezt első kézből mondom. Szakértő persze nem vagyok. A javítás lehet, hogy a sebességen túl indokolt valóban a járművek állapotának hosszútávú megóvása okán. Valószínű az is, ha ki lehet ezt a hibát javítani, hát akkor javítsák, mert az utasokat nem veszélyezteti, de kellemetlen, amikor az a bizonyos kígyózó mozgás jön Algyőnél, a vasútállomásnál és a híd közelében. De ezt a kérdést is nálam okosabbak majd megválaszolják.

Mint ahogy azt is, a lengéscsillapító-e a megoldás kulcsa. Órákon vagy napokon belül megtudjuk. Addig tényleg mindenki nyugodjon le … (és tudja, a mém és ez a mondat is inkább egy mosolygós poén).

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!