Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tucatnyi szavazat dönthet Lázár és MZP között

Makó lesz a mérleg nyelve egy elemzés szerint.

Tucatnyi szavazat dönthet az áprilisi választáson egyéniben Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt és Lázár János korábbi fideszes csúcsminiszter között a Választási földrajz Facebook-oldal becslése szerint. Úgy számolnak, Hódmezővásárhelyt elhozhatja az ellenzék, a falvakban pedig várhatóan ismét tarolni fog a Fidesz. Így a szakértők szerint a második legnagyobb város, Makó lehet a mérleg nyelve a választókerületben – írta meg a rtl.hu.

– A korábbi országgyűlési választási eredmények azt mutatják, hogy a fideszes jelöltnek, Lázár Jánosnak 9 százalékpontos előnnyel be kellene húznia a választókerületet – mondja az RTL Híradó riportjában Kovalcsik Tamás geográfus, választási szakértő.

Hódmezővásárhely viszont inkább ellenzéki, ráadásul nem biztos hogy csak az eddigi parlamenti választásokból kell kiindulni az előrejelzésnél.

Vannak olyan számításaink is, amelyek amúgy a 2019-es önkormányzati választási eredményeket is figyelembe veszi, ez már viszont sokkal szorosabb, 15 darab szavazatkülönbségű Márki-Zay Péter előnyt jelez előre – árnyalja a „biztosan fideszes választókerület” képét a Választási földrajz Facebook-oldal elemzője.

A fideszes falvak és az ellenzéki Hódmezővásárhely között a mérleg nyelve számításaik szerint Makó lesz, ott dőlhet el a mandátum sorsa. Ezt a Fideszben is komolyan veszik: Lázár János a héten 11-szer megy Makóra, 8-szor Hódmezővásárhelyre, és 8-szor a többi településre.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!