Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Róna Péter lesz az ellenzék köztársasági elnök-jelöltje

A közgazdász vállalta a felkérést. Így ő mondhat majd 15 perces beszédet a parlamentben ennek apropóján, ám ahhoz szinte semmi kétség sem fér, hogy a kormánypárti kétharmad Novák Katalint fogja a közjogi tisztségre megválasztani.

A 79 éves jogász-közgazdász Róna Pétert jelölik Áder János utódjának az Egységben Magyarországért pártjai. A kormányváltásra készülő ellenzéki szövetség felkérését Róna Péter, az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall tanára elfogadta, írja a pártszövetség közleményében.

Márki-Zay Péter azt mondta: Tisztában vagyunk vele, hogy a mai parlamenti viszonyok között a Fidesz könnyen megszavazza saját jelöltjét, Novák Katalint. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy az államfői tisztségre is alternatívát mutassunk. Róna Péter egyszerre elkötelezett a keresztény értékek, a társadalmi igazságosság és a fenntartható fejlődés mellett, ezek az Egységben Magyarországért sokszínű politikai közösségének is fontosak. Gazdag életútja, elismertsége és eddigi közéleti szerepvállalása alkalmassá tenné a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnöki tisztségre. Hogy helyette Orbán Viktor egyik leghűségesebb szolgája lesz a köztársasági elnök, az sokat elmond Magyarország jelenlegi állapotáról. Az Egységben Magyarországért pártjai a közvetlen államfőválasztást támogatják, így, ha az új ciklusban sikerül módosítani az alkotmányt, a következő elnök személyéről a választópolgárok dönthetnek majd.

Róna Péter közgazdasági diplomája mellett jogi diplomát is szerzett Oxfordban. Családja 1956-ban menekült el Magyarországról, diplomáit ezért szerezte külföldön a most 79 éves szakember. A rendszerváltás után tért haza Magyarországra, ahol az Első Magyar Alap vezetője lett. Róna Péter rendszeresen szólal meg, elemezve, többször kritikával illetve a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseit.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!