Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az életpálya kialakítását segítheti a HSZC és a Kecskeméti Neumann János Egyetem megállapodása

Együttműködési megállapodást kötött a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Kecskeméti Neumann János Egyetem az Eötvös József Technikumban. A közös munka célja, hogy az intézmények egy teljes életpálya modellt kínáljanak a diákoknak. Egyes szakképzések esetében a megszerzett tudásukat kreditekre is válthatják majd a hallgatók, így rövidülhet felsőoktatási tanulmányuk ideje.

A megállapodás a tehetséggondozást és a pályaválasztást segíti elő. Kincses Tímea, a HSZC Főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy céljuk, hogy a diákoknak egy teljes életpálya-modellt kínáljanak. Fontos, hogy a már megszerzett tudásukat a diákok később hallgatóként kreditekre válthatják, de emellett az egyetemen esetleg kutatásokba is bekapcsolódhatnak majd vagy versenyeken vehetnek részt, ezek is az együttműködés előnyei közé tartoznak.

Dr. Fülöp Tamás rektor a Vásárhelyi TV-nek elmondta, hogy a Neumann János Egyetem egy nagyon komoly együttműködési hálózatot épített ki az elmúlt időszakban a szakképzési centrumokkal, hogy a gyakorlatorientált képzéseket biztosíthassák a felsőoktatásba vágyó fiatalok számára.

Az intézmény pedagógusai továbbképzéseken vehetnek majd részt.

Tekintsék meg a Vásárhelyi TV anyagát a megállapodás aláírásáról:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!