Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Indul a Kalandzóna kulturális-közösségi programsorozat

A legkülönbözőbb korosztályú és élethelyzetű embereket szeretne megszólítani és tudásukat élményszerűen gazdagítani a Kalandzóna elnevezésű kulturális-közösségi programsorozat Hódmezővásárhelyen. A projekt legfontosabb célja, hogy a generációkat összekapcsolva segítse a közösségépítést és az aktivitást. Eddig is nagy érdeklődést övezte a kurzusokat, ezért a szervezők azt remélik, hogy következő, február 3-án induló, önkéntességgel foglalkozó tematika is kivívja a helyiek figyelmét.

A digitális multimédia kompetencia fejlesztés, a háztartásvezetés, vagy a főzési ismeretek gyarapítása is sokak érdeklődését felkeltették az elmúlt időszakban. Ezeket az online és személyes jelenlétet is igénylő foglalkozásokat a Kalandzóna elnevezésű kulturális-közösségi programsorozat kínálja Hódmezővásárhelyen.

Az elmagányosodás nagyon sok embernek a problémája Hódmezővásárhelyen is, de az egész országban és a világon is. Mi erre is szeretnénk megoldást nyújtani olyan hasznos tevékenységet tudjanak a mindennapjaikban űzni az emberek, amik aztán később a szokásaikká válhatnak és az egész életüket pozitív irányba befolyásolják -mondta Márki Zay Péter polgármester.

Az önkormányzat a közösségi aktivitást erősítő, nyár közepéig tartó kalandzónás rendezvényekre összesen 3, 6 millió forintot nyert pályázaton. Ennek keretében a résztvevők a legkülönbözőbb élethelyzetek kezelését sajátíthatják el, élményszerűen.  Erre a módszertanra épül a február 3-án, 17 órakor induló önkéntesség tematikáját körbejáró kurzus is, amelyre még nem késő jelentkezni.

Közösségi-Mini-Mesterkurzusok, Önkéntesség egy online képzés, amelybe civil szervezetek, ifjúsági közösségek csatlakozására számítunk pályázatírás, adománygyűjtés koordinálásával kapcsolatban, de teret kap a rendezvényszervezés, a vállalkozási ismeretek is, hogyan szerezzenek pénzt, forrást az megadott feladatokra. Valamint a kapcsolatépítés, a konzorciumi együttműködés mikéntjét is próbáljuk bemutatni -tette hozzá Tóth István szakmai vezető.

A rendezvénysorozat erőssége, hogy sok miniprojektből áll, amelyek között az átjárhatóság tetszőleges. Így a jövőben is bármelyik programelembe ingyenesen bekapcsolódhatnak az érdeklődők, hiszen a kalandoknak még hosszú a sora.

Lesz olyan abszurd dráma, ami azt jelenti, hogy a színjátszás területére is elkalandozunk, hogy egy -egy szituációt fel tudjunk dolgozni. De a családi válsághelyzeteket- élethelyzetek is szeretnénk a művészi eszközrendszer segítségével kezelni. Itt nem konkrétan mentálhigénét szeretnénk biztosítani, hanem elő fogjuk segíteni ezeknek a helyzeteknek az ábrázolását -mondta a programról Rácz-Káté Mónika a pályázat szakmai kidolgozója.

A programok a stresszkezelésben, illetve a hobbi tevékenységek mindennapokba való beillesztésében is igyekeznek segítséget nyújtani. A részletekről, az aktuális programokról és a jelentkezésekről a kalandzona.net honlapon olvashatnak az érdeklődők.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!