Nem jogerősen, de személyiségi jogi pert is nyert Szabó János a Promenád ellen

Egy megnyert sajtóhelyreigazítási pert követően ezúttal személyiségi jogainak sérelme miatt is pert nyert, egyelőre nem jogerősen Szabó János a Promenád szerkesztőségével szemben egy 2018-as lejárató és alaptalan cikk miatt. Ha jogerőre emelkedik ez az ítélet, akkor ismét sok vásárhelyi találhat szórólapot a postaládájában.

2018-ban ígérte meg az akkori promenad.hu, hogy „Rejtőzködő vásárhelyi milliomosok” címmel oknyomozó cikksorozatban leplezi le a Márki-Zay Péter támogatóihoz köthető mozgásokat, gazdasági háttérországot. Az első cikk a Szabó családról szólt, ennek nyomát már csak a makohirado.hu-n találjuk meg, az eredeti cikket a promenád törölte. Az írás nagy ellenállást váltott ki, tüntettek is Szabóék mellett. A hazugságokat maga a Promenád is elismerte a bírósági eljárásban, amelyről korábban már született döntés. Ezúttal személyiségi jogi jogsértés miatt indult polgári jogi eljárás.

Szabó János a Vásárhelyi Televíziónak elmondta, 2018-ban magánemberként sokkolta, amikor róla és a családjáról is ilyen hazug, lejárató támadások jelentek meg, akár a szomszéd postaládájában is.

A bíróság most 19 ezer 500 példányban kötelezte az alperest, hogy jelentessék meg szórólapon, változtatás és kommentár nélkül, hogy miben állítottak valótlanságot a 2018-as cikkben, ezt pedig szét kell szórni a város postaládáiban. Ezen kívül Szabó János részére 800 ezer forint sérelemdíjat kell fizetniük.

Az ítélet egészen pontosan így szól: ,,A Csanád Média Kft. kiadásában megjelent promenad.hu a hódmezővásárhelyi háztartásokba 2018. szeptemberétől eljuttatott „Rejtőzködő vásárhelyi milliomosok – A Szabó család” című szórólapokkal megsértette ifj. Szabó Márton, Szabó János és Szabó Ferenc magánélethez és képmáshoz fűződő, valamint Szabó János jóhírnévhez fűződő személyiségi jogait. A promenad.hu jogsértéseiért a Csanád Média Kft. az érintett személyektől elnézést kér, kijelenti, a jövőben tartózkodik a további jogsértéstől az érintett személyek vonatkozásában.”

Hirdetés

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!