Tömegoszlatással zárult a felkészülés a hódmezővásárhelyi helyőrségben

Az MH KFOR Kontingens 26. váltása készen áll a balkáni misszióra. A katonák kétnapos zárógyakorlata tömegoszlatási feladatokkal zárult január 20-án, csütörtökön, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében – írja a honvedelem.hu.

A KFOR (Kosovo Forces) a NATO parancsnoksága alatt álló nemzetközi békefenntartó erő, amelyben Magyarország a NATO-hoz történt csatlakozása, vagyis 1999 óta vesz részt. A Koszovóban állomásozó erők egyik legfőbb feladata a szabad mozgás biztosítása, illetve a folyamatos jelenlétfenntartó járőrtevékenységek ellátása.

A KFOR erők részeként szolgálatot teljesítő magyar kontingens huszonhatodik váltásának felkészülése novemberben kezdődött. Az elméleti oktatást követően a kontingens manőver századai megkezdték az egyik legfontosabb feladatuknak számító tömegkezelési eljárások begyakorlását. A felkészítők nagy hangsúlyt fektettek a tűziszony (Fire phobia) leküzdésére. A Fire phobia gyakorlások során a katonák megtapasztalták és átélték, hogy milyen érzés a tűzön áthaladni.

A huszonhatodik váltás márciusban kezdi meg szolgálatát Koszovóban.

HIRDETÉS

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!