Megtört a jég, megvan a Kosársuli első idegenbeli győzelme

A bajnokság egyik legnehezebbnek számító hazai pályáján lépett pályára péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, az NB I/B Zöld csoportjának 17. fordulójában ugyanis az az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC fogadta a csapatot, amely 7-1-es otthoni mérleggel rendelkezik a szezonban, januárban ráadásul az Újpestet és a Ceglédet is két vállra fektette.

A győriek a játéknapot megelőzően a nyolcadik helyet foglalták el a tabellán (8-8), míg a Kosársuli hét sikerrel és kilenc vereséggel a kilencediket. Adott volt tehát, hogy győzelem esetén fordul a kocka, és már rájátszást érő helyre kerül a Kosársuli.


A legjobbkor kellett megtörnie a jégnek, azaz az idegenbeli nyeretlenségnek, márpedig a legjobbkor tört meg. Fegyelmezettebben kezdett a vásárhelyi együttes, az ismét parádés napot záró Varga Ákos, valamint a szintén remekül teljesítő Burko vezetésével 4-0-val kezdődött az első negyed, ami aztán nem alakult a legideálisabban: úgy tűnt, a győriek hasonló dobóformát fogtak ki, mint az előző meccseiken, hiszen Lógár, majd Kámán is szórt egy-egy triplát, és a közeli dobásaik is ültek, végül 18-14-es előnnyel zárták az első tíz percet.

Egészen a második negyed közepéig maradt a hazai előny, 25-18-nál azonban Varga Zalán, majd Pavlovic kosarai kirángatták a csapatot a gödörből, nem sokkal később, Bálint triplájánál pedig már egyenlő volt az állás (29-29). Támadásban egyre inkább sikerült javítani a pontatlanságokat, védekezésben pedig a Győr nem tudott mit kezdeni Varga Ákos és Burko lepattanózásával. A félidő végén a büntetőkből a Kosársuli jött ki jobban, így 34-37 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A harmadik, majd a negyedik negyed pedig szinte tökéletesen alakult: egyszer sem adta át a vezetést a csapat a győrieknek. A 37-37-nél érkező 7-0-s rohamot Pavlovic és Burko kettese után Bodócsi triplája tette teljessé, majd a 25. percben már a tíz pontot súrolta a különbség (40-49). A Győr dobószázaléka visszaesett, és ugyan a negyed végére még egyszer sikerült visszazárkózniuk két pontra (58-60), Borbáth triplája megadta az alaphangot a hajrára.

Ahol nemcsak jól sáfárkodott a vezetéssel a Kosársuli, hanem hamar eldöntötte, ki lesz a meccs győztese: Vejinovic büntetőjével, majd Pavlovic két duplájával és Bálint hármasával 8-0-s roham érkezett, a korábban magas százalékban eladott labdákat pedig határozott védőlepattanózás és eredményes támadójáték váltotta. Borbáth triplája, majd Varga Ákos kosara tizenötre növelte az előnyt, három perccel a vége előtt pedig későn próbált ébredezni a Győr: sikerült visszajönniük tíz ponton belülre, de így is magabiztosan, 87-79-cel lett meg a Kosársuli első idegenbeli győzelme a szezonban. Varga Ákos 22 ponttal, 16 lepattanóval és 6 assziszttal, míg Burko 15 ponttal és 11 lepattanóval ért el dupla-duplát.

NB I/B Zöld csoport, 17. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 79-87 (18-14, 16-23, 24-26, 21-24)

Győr, Széchenyi István Egyetemi Csarnok. Vezette: Gaál, Sentényi, Tóth

Győr: Bakon 5, Kámán B. 12/3, Gosztola 7, Lógár 13/3, Berneczei 14
Cserék: Geiger 23/9, Nagy 5/3, Kámán K. -, Hágen –
Vezetőedző: Kertész Dániel

Kosársuli: Varga Á. 22/3, Bodócsi 7/3, Varga Z. 4, Pavlovic 14, Burko 15
Cserék: Bálint 11/6, Borbáth 8/6, Vejinovic 6
Edzőpáros: Szablics Péter és Utasi Gábor

Utasi Gábor értékelése„Végre megtört a jég! Azzal, hogy limitálni tudtuk a Győr hárompontosait, gyakorlatilag elvettük a fő fegyverüket. Ez volt a győzelmünk kulcsa. Gratulálok a csapatomnak az első idegenbeli sikerhez, és a Győrnek az eddigi és a mai meccsen bemutatott jó játékához.”

HIRDETÉS

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!