Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

„Enni mindig kell az embereknek” – nyílt napot tartottak a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karon

Nyílt napot tartottak – még a felvételi jelentkezések leadása előtt – a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán Hódmezővásárhelyen. Képzési kínálatuk szeptemberben újabb alapképzéssel az agrár-és üzleti digitalizáció szakkal bővül. A leendő egyetemisták többek között a robottechnológia agrár alkalmazásáról hallhattak előadást, ahol elhangzott, hogy a digitalizáció a mezőgazdaságban is egyre nagyobb szerepet tölt be.

Dr. Mikó Edit dékán azt mondta, ez a legszebb szakma a Földön, és reméli, sokan osztoznak ebben a véleményében. Enni mindig kell az embereknek, mondta a dékán, és ezért a mezőgazdaság és annak tudománya mindig is fontos lesz. A 2022 őszén induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni az érdeklődőknek. A kar nyílt napján a dékán a sakokat átívelő célkitűzésekről is beszélt.

Ilyen az, mondta Dr. Mikó Edit a Vásárhelyi TV-nek, hogy a náluk végzett szakemberek képesek legyenek jó minőségű élelmiszerek előállítására, képesek legyenek a vidékfejlesztési rendszerek művelésére, igazgatására. De ugyanilyen létkérdés, hogy meg tudják óvni a természeti kincseinket, fenntartható gazdálkodást folytassanak vagy foglaljanak össze.

Szeptemberben 2 új alapszakkal, az agrár- és üzleti digitalizációval jelentkezik a kar. Január 21-én az érdeklődők az agrárium precíziós gazdálkodásáról és a robottechnológia alkalmazásáról hallhattak előadásokat.

Dr. Mikó Edit a modern újítások megjelenése mellett fontosnak tartja a szaktudást is, kifejezett véleménye, hogy a technológia van a mi szolgálatunkban.

Folyamatosan nő az érdeklődés, a mostani tanévre a vásárhelyi karra a 600-nál is több jelentkező közül mintegy 200-an jutottak be, 16 százalékkal többen mint az elmúlt évben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!