Molnár Áron: nem gátolhatjuk a lakosok tájékozódási igényét

Mint az megírtuk, a Csongrád-Csanád megyei négyes körzetből 15 polgármester jelezte, nem kívánnak részt venni Márki-Zay Péter jelölti kampányeseményein és felszólítják, hogy a megosztó politikát ne vigye el a hozzájuk. Algyő polgármestere azt közölte, őt egyébként nem keresték a polgármestertársai, de azt vallja, nem gátolhatja a lakosok igényét, hogy tájékozódjanak a pártokról és a jelöltekről.

Molnár Áron leszögezte, továbbra is tartja magát ahhoz, hogy független polgármesterként az a dolga, hogy mind magát, mind az őt megválasztó települést és lakosait megpróbálja távol tartani a pártpolitikától. Ez azonban nem lehet egyoldalú, csak bizonyos pártokra vonatkozó és nem gátolhatja a lakók jogos igényét, hogy informálódjanak a pártokról és a jelöltekről.

Algyő első embere azt vallja, egy polgármesternek törekednie kell arra, hogy a mindenkori parlamenti képviselővel és a mindenkor kormánnyal együtt tudjon működni, ha erre befogadó készség jelentkezik a másik fél részéről is. Jelezte, ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is részt vesz bármilyen, Algyőn tartandó választási rendezvényen, ha meghívják.


Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros polgármestere kijelentette, reális veszélynek látják, hogy a Csongrád-Csanád megyei négyes választókörzet az országos kampány frontjává válik azáltal, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt lett. Közölték, Márki-Zay képviselő- és miniszterelnök-jelölti kampányeseményein nem vesznek részt és felszólítják, hogy ,,az Ön által képviselt megosztó politikát ne hurcolja be közösségeinkbe!”

Hirdetés

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!