Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyi óvodások népi hagyományokat tanulnak a Kankalin Néptáncegyüttes segítségével

Nem lehet elég korán elkezdeni, ezért már a kiscsoportos óvodások is ismerkedhetnek a népi hagyományokkal, az életkori sajátosságokat figyelembe véve főleg játékos formában. A Kankalin Néptáncegyüttes utánpótlás-nevelési szándékkal is indított heti foglalkozásai szeptemberben kezdődtek a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tornatermében. Akik érdeklődnek a magyar népi kultúra iránt, azok még bekapcsolódhatnak a képzésbe.

Az óvodásokat itt a népi kultúra iránti szeretet is összeköti. Nagyon sok az emberekben a félelem, egyre inkább elszigetelődtek egymástól, és ezt a gyermekek is érzik, mondta a Vásárhelyi TV-nek Nagygyörgy Anna, a Kankalin Néptáncegyüttes utánpótlás-nevelés vezetője. Ezeknek a foglalkozásoknak, tette hozzá, az a lényege, hogy a játék, a nevetés elnyomja a félelmet, hangosabb legyen annál.

A kicsik a játékokon és a mondókákon keresztül észrevétlenül sajátíthatják el a népi hagyományokat és a néptánc alapjait. Anna a kicsik figyelmét az integrált módszer segítségével ragadja meg, amely a gyermekközpontúságra és a játékélmény felfedeztetésére épít. Persze a Kankalin utánpótlás-nevelése is fontos szempont, ráadásul készülnek a június végi Kankalin 60 gálára is, ahol a kicsik Rábaközi játékokat mutatnak majd be a közönségnek.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!