Félházat vonzott Vásárhelyen az Elk*rtuk

Feleannyian se váltottak jegyet tavaly a vásárhelyi moziban, mint a koronavírus előtti utolsó békeévben, 2019-ben. A 2021-es esztendő legnézettebb magyar mozifilmje, az Elk*rtuk csak félházzal ment Hódmezővásárhelyen.

2020-nál egy kicsit jobb évet zárt tavaly a vásárhelyi mozi, de még így is jócskán elmaradt a nézőszám a korábbi évtizedben megszokottól. – A 2021-es év az utolsó békeévnek a 40 százalékát teljesítette Vásárhelyen. Sajnos mozis szempontból ez is egy nagyon nehéz év volt, az esztendő több mint egyharmadát zárva kellett töltenünk, majd jelentős korlátozásokkal nyithattunk meg. Nyár volt, mire a nézők újra úgy tudtak mozizni, mint régen – nyilatkozta lapunknak Horváth Szilvia, a hódmezővásárhelyi és szentesi filmszínházat működtető Mozaik Mozi Kft. képviselője.

Mint megtudtuk, kiemelkedő sikerrel vetítették a Marvel produkciókat, köztük is a Venom 2-t, és a Pókember – Nincs hazaút filmeket, emellett a nagy klasszikusból készült monumentális Dűne is sikert aratott, a családi kedvencek közül, pedig a Mancsőrjárat: a film is.

Az év legnézettebb magyar mozifilmjére, az Elk*rtukra – amire országosan több mint 130 ezren váltottak jegyet – csak alig több mint félház volt kíváncsi Vásárhelyen: 3 eladásra 270 belépőt vásároltak a nézők.

Február elején érkezik az Uncharted, Ruben Fleischer rendező, legújabb egész estét mozifilmje: a két főszereplő, Tom Holland és Mark Wahlberg neve garantálja a nagy kalandot. Az alapanyag, a PlayStationös Uncharted játék minden idők egyik legtöbb példányban eladott videójáték-franchise-ja. A következő héten a már nagyon várt és a covid járvány miatt többször elhalasztott krimi érkezik, a Halál a Níluson, Kenneth Branagh rendezésében. Utána pedig jön az új Batman Robert Pattinson főszereplésével.

Hirdetés

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!