Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ismét megjelent a fertőzés az óvodákban Vásárhelyen – a szülők, gondviselők, dolgozók az érintettek

Ismét megjelent a koronavírus fertőzés a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda egyik tagintézményében, az Oldalkosár utcában két csoport került karanténba. Egyre több családtag jelzi, hogy beteg, esetleg igazolt fertőzött is- mondta Borsiné Csontos Ilona, az egyesített intézmény vezetője. A járvány ötödik hullámában ezen a héten két kollégájuknál is kimutatták a COVID-ot. Változás azonban, hogy a karanténba kerülő csoportok oltott tagjai továbbra is járhatnak óvodába.

Emelkedik a koronavírusos családtagok száma az önkormányzati óvodákba járó gyerekek körében. Az intézmény vezetője arról számolt be, hogy az elmúlt napokban egyre több jelzést kapnak arról, hogy a szülők, gondviselők tüneteket mutatnak, megbetegedtek, esetenként igazolt koronavírus fertőzöttek lettek. A probléma szerdára az óvodai dolgozókat is elérte, az Oldalkosár utcai tagintézmény két csoportja karanténba került.

Igazolt beteg kollégánk is van már, akinél igazolódott a covid fertőzés. Ezen kívül ketten tüneteket is mutatnak. Azt lehet mondani, hogy megkezdődött az ötödik hullám az óvodáinkban– nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek Borsiné Csontos Ilona, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda óvodavezetője.

Még szerdán délelőtt a második óvodai dolgozó koronavírus teszteredménye is megérkezett, ő is pozitív lett. Dr. Berényi Károly gyermekorvos az 5-11 éves kor közötti gyerekek oltási kampánya kezdetén beszélt a tünetmentes hordozók járványügyi veszélyeiről. Elmondta akkor, hogy az volt a tapasztalatuk, hogy ha a gyerekek átestek rajta, akkor enyhe tüneteket mutattak és sokan tünetmentes hordozók voltak. Az a baj, tette hozzá, hogyha nem tudnak a szakemberek róla, akkor gát nélkül terjeszthetik szegény gyermekek a fertőzést.

Országos adatok szerint az új koronavírus fertőzöttek csaknem 30% már az Omikron variánst kapta el. Borsiné Csontos Ilona kiemelte, hogy az óvodákban folytatják a már csaknem 2 éves gyakorlatot, maszkot hordanak és naponta többször fertőtlenítenek.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!