Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A tram-train járművezetői is sztrájkolni fognak

A tram-traineket is irányító mozdonyvezetők érdekképviselete február 2-án dönt a munkabeszüntetés időpontjáról és időtartamáról, a tagság több mint kétharmada ugyanis támogatja a munkabeszüntetést.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete január 20-ig félmérést készít tagjai körében, hogy mennyien támogatnák és vennének részt munkabeszüntetésben annak érdekében, hogy a tram-traint is üzemeltető MÁV-Strart Zrt.-vel szemben kikényszerítsék a tavalyi reálkereset veszteségük kompenzálását, ami a nagyon magas infláció miatt következett be. Követelésük szerint az állami vasúttársaságnak bruttó 546 ezer forint bérkifizetéssel vagy 363 ezer forint béren kívüli juttatással kellene ellensúlyoznia a pénzromlás anyagi következményeit.

A szakszervezet tegnap közölte, ügyvivő bizottságuk megállapította, hogy a mozdonyvezetők több mint kétharmada már eddig aláírásával támogatta a sztrájk megtartását. A bizottság javaslatot terjeszt elő a küldöttgyűlés február 2-i ülésére a mozdonyvezető sztrájk időpontjára és időtartamára.

Lapunkban korábban megírtuk, mintegy 40 mozdonyvezető dolgozik a tram-train járatokon.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!