Jövőre tömörebb mezőnyben versenyez a HFC, ahonnan két játékos távozott

54

Stabil középcsapattá kell válnia a Hódmezővásárhelyi FC-nek az NB III-ban, mert jövőre szűkítik a harmadosztály csoportjainak mezőnyét. Vásárhelyről két játékos távozott nemrégiben.

A téli szünetben a 11. helyről várhatják a folytatást a HFC labdarúgói az NB III-as bajnokság 20 csapatos közép csoportjában, a következő idényben hasonlóképpen kell majd szerepelniük ahhoz, hogy biztosítsák helyüket a magyar harmadosztályban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége tegnapi ülésén döntött a nemzeti bajnokságok jövő évi versenykiírásáról. Határozatuk alapján az élvonalban változatlanul 12 együttes szerepel majd, viszont a másodosztály jelenleg húszcsapatos létszámát két lépcsőben, 2024-re tizenhatra csökkentik. Arról is döntöttek, az NB III-ban ugyancsak 2023/24-től, négy csoportban szintén 16-16 együttes szerepelhet.

Jelenleg az NB III-as pontvadászatban három csoportban összesen 60 csapat rúgja a labdát. Az MLSZ mostani döntése alapján négy korábbi NB II-es gárda csatlakozik az alsóbb osztályhoz, ahol 30 forduló alapján hirdetnek végeredményt.

Az nb3foci.hu értesülései szerint két játékos is távozott a HFC-től a napokban: Bány Bence és Zahorán Balázs Szarvasra igazolt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!