Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Fejlesztő eszközöket kaptak vásárhelyi óvodák

50 darab, tokkal és védőfóliával ellátott iPadet, fejhallgatót és egy projektort adott át ma az Egyesített Óvodák vezetőjének, Borsiné Csontos Ilonának Szabó János alpolgármester a Pál utcai tagintézményben, összesen 10 320 000 ft értékben. Az eszközökre 3 ajánlat érkezett, az ezek közötti legjobbat választották ki, mondta a polgármester. A tabletek beszerzését az önkormányzat saját forrásból oldotta meg. Az eszközök a gyermekek egyéni fejlesztését fogja elősegíteni illetve mérni.

2021-ben az önkormányzat mintegy 50 millió forintot fordított óvodafejlesztésre, amely során sok óvoda megújult, számos kültéri játék-elemet helyeztek ki, minden óvodai csoport új beltéri játékokat kapott. Ezen felül egy óvodában fejlesztőszobát alakítottak ki.

Szabó János a Vásárhelyi TV-nek elmondta, mindenképpen strapabíró termékeket szerettek volna most átadni az óvodáknak.

Borsiné Csontos Ilona elmondta, ennek ellenére a gyerekek ugyanannyi mesét, dalt fognak hallani, ugyanannyit fognak játszani, néptáncelemeket, körtánclemeket gyakorolni, mint eleddig. A most beszerzett eszközök a gyermekek egyéni fejlesztését segíthetik majd elő, intézményenként 4 készülékkel.

A most átadott technikai eszközök segítségével a Neveléstudományi Doktori Iskolájának Dr. Csapó Benő neveléstudományi kutató, egyetemi tanár által alapított Oktatáselméleti Kutatócsoportja az iskolaérettségét fogja vizsgálni az óvodásoknak, illetve fejlesztésüket fogja megoldani.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!