A francia kézilabda válogatott egyes tagjai ki vannak akadva a magyar járványügyi szabályokon

103

Az olimpiai bajnok franciák Szegeden vívják a csoportmeccseiket. Felháborodásuk oka, hogy miután a karácsonyt és a szilvesztert is a családjuktól távol kellett tölteni, Szegeden a szállodában maszk nélküli emberek veszik őket körbe.

A legendás Nikola Karabatic azt is sérelmezi, hogy a vendégektől külön étkeztetésük sem megoldott. A kapus Vincent Gerard is azon csodálkozott, hogy a 2021-es egyiptomi világbajnoksághoz és a tokiói olimpiához hasonlítva mennyire lazák a szabályok, és véleménye szerint nem biztos, hogy ez tiszteletteljes a játékosokkal és stábtagokkal szemben, akik vért izzadnak, hogy jó állapotban érkezzenek meg.

Guillaume Gille szövetségi kapitány is arról beszélt, nem tartja elfogadhatónak, hogy ekkora a különbség a nemzetközi szövetség és a rendező ország szabályai között. Kentin Mahé, aki a Telekom Veszprém játékosa, nem lepődött meg:

„Ismerve Magyarországot nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus.”

A magyar szervezőbizottság reagált a franciák, majd később a szerbek kifogásaira. A következőket írták:

Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négy csillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban. A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak.

A francia csapat a csoportmeccseit Szegeden játssza, Horvátország, Szerbia és Ukrajna ellen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!