Ön betiltaná a tűzijátékot belterületen? Szavazzon!

Egy törvénymódosítással korlátozná a magánszemélyek tűzijáték felhasználását az LMP társelnöke. Pirotechnikus által felügyelt rendezvényi használat kivételével minden település belterületéről kitiltaná az égi parádét a politikus. Önnek mi a a véleménye? Szavazzon a cikk végén!

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke a lőfegyverekről és lőszerekről szóló törvényt módosítaná, mert nem tartja elégségesnek a tűzijáték használatát szabályozó jelenlegi kormányrendeletet.

Benyújtott javaslata nem tiltja ugyan teljesen be, de jelentősen korlátozza a magánszemélyek számára a tűzijáték felhasználását. A közterületi használatra vonatkozó tilalom alól nem lenne kivétel a szilveszter sem, és a pirotechnikus által felügyelt rendezvényi használat kivételével minden település belterületéről kitiltaná a tűzijátékot: aki ilyet szeretne használni, az lakott területen kívül, magáningatlanon tehetné meg.

A politikus szerint szerint meg kell szüntetni a szilveszteri tűzijátékozás jelenlegi gyakorlatát. A szigorítást balesetvédelmi, tűzvédelmi, környezet- és természetvédelmi, csend- és állatvédelmi szempontok alapján is indokoltnak tartja. Úgy véli, a nagy többség jelenleg sem használ ilyen pirotechnikai eszközöket, viszont mindenkit megillet az egészséges környezethez való jog. Ugyanez mondható el állatvédelmi szempontból is, hiszen minden, az utcán durrogtató honfitársunkra több olyan ember jut, aki ezalatt háziállatait igyekszik sikertelenül megnyugtatni, továbbá a hanghatás óriási megterhelést jelent a vadon élő állatokra is.

Hódmezővásárhelyen is nagyon sokan használtak tűzijátékot szilveszterkor, illetve elvétve már 30-án is durrogtak a rakéták, holott felhasználásukat december 31-én 18 óra és január 1-jén 6 óra között engedélyezték.

Önnek mi a véleménye? Szavazzon!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!